• SAMOSTALNA IZLOŽBA SLIKA ZORANA VUKAJLOVIĆA

    ZRENJANIN – U ponedelјak, 12. februara, u 19 časova, u Salonu Savremene galerije Zrenjanin, otvara se samostalna izložba slika Zorana Vukajlovića pod nazivom „Omaž starim majstorima“.     Zoran Vukajlović rođen je 1960. godine u Čačku. Studirao je u Minhenu i Beču, gde je diplomirao na Akademiji lepih umetnosti 1986. godine. Usavršavao se na Cite […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SAMOSTALNA IZLOŽBA SLIKA ZORANA VUKAJLOVIĆA

    ZRENJANIN – U ponedelјak, 12. februara, u 19 časova, u Salonu Savremene galerije Zrenjanin, otvara se samostalna izložba slika Zorana Vukajlovića pod nazivom „Omaž starim majstorima“.

     

    izložba slika

     

    Zoran Vukajlović rođen je 1960. godine u Čačku. Studirao je u Minhenu i Beču, gde je diplomirao na Akademiji lepih umetnosti 1986. godine. Usavršavao se na Cite des Internationale u Parizu 1998. godine. Jedan je od osnivača udruženja „Saga“ sa sedištem u Čačku. Od 1998. godine član je Akademije umetnika Centralne Evrope sa sedištem u Parizu. Izlagao je na velikom broju samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlјi i inostranstvu. Živi i stvara u Beogradu od 2004. godine.

     

    Ciklus slika „Omaž starim majstorima“ predstavlјa, po oceni kritike, najzreliju seriju radova Zorana Vukajlovića. Najvrednija umetnička dela svetske istorije umetnosti služe Vukajloviću kao polazište za njegove radove, čije kompletne šeme ili detalјe umetnik motivski menja ili prilagođava sopstvenoj umetničkoj vizuri u kojem su konstante ironija i apsurd.

     

    Izložba će biti otvorena do 8. marta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura