Kultura

SAMOSTALNA IZLOŽBA SLIKA ZORANA VUKAJLOVIĆA

ZRENJANIN – U ponedelјak, 12. februara, u 19 časova, u Salonu Savremene galerije Zrenjanin, otvara se samostalna izložba slika Zorana Vukajlovića pod nazivom „Omaž starim majstorima“.

 

izložba slika

 

Zoran Vukajlović rođen je 1960. godine u Čačku. Studirao je u Minhenu i Beču, gde je diplomirao na Akademiji lepih umetnosti 1986. godine. Usavršavao se na Cite des Internationale u Parizu 1998. godine. Jedan je od osnivača udruženja „Saga“ sa sedištem u Čačku. Od 1998. godine član je Akademije umetnika Centralne Evrope sa sedištem u Parizu. Izlagao je na velikom broju samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlјi i inostranstvu. Živi i stvara u Beogradu od 2004. godine.

 

Ciklus slika „Omaž starim majstorima“ predstavlјa, po oceni kritike, najzreliju seriju radova Zorana Vukajlovića. Najvrednija umetnička dela svetske istorije umetnosti služe Vukajloviću kao polazište za njegove radove, čije kompletne šeme ili detalјe umetnik motivski menja ili prilagođava sopstvenoj umetničkoj vizuri u kojem su konstante ironija i apsurd.

 

Izložba će biti otvorena do 8. marta.

Podeli članak
sinovoz
FAM