• Samostalna izložba radova Olivere Topalov u Savremenoj galeriji Zrenjanin

    Samostalna izložba radova Olivere Topalov biće otvorena u ponedeljak, 21. januara, u 19 časova, u Savremenoj  galeriji Zrenjanin. Izložba pod nazivom pod nazivom „JA – moje emocije, misao i postojanje“ će trajati do kraja ovog meseca.   Olivera Topalov je rođena u Zrenjaninu 29. maja 1952. godine. Završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Samostalna izložba radova Olivere Topalov u Savremenoj  galeriji  Zrenjanin

    Samostalna izložba radova Olivere Topalov biće otvorena u ponedeljak, 21. januara, u 19 časova, u Savremenoj  galeriji Zrenjanin. Izložba pod nazivom pod nazivom „JA – moje emocije, misao i postojanje“ će trajati do kraja ovog meseca.

     

    Olivera Topalov je rođena u Zrenjaninu 29. maja 1952. godine. Završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo, u klasi profesora Isidora Vrsajkova 1985. godine. Od 1986. je član SULUV-a i ULUS-a.

     

    Izlagala je na dvadeset samostalnih i pedeset kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je na petnaest umetničkih kolonija u zemlji i inostranstvu.

     

    Dobitnik je otkupne nagrade na Salonu Konstantin Danil, 1991. godine u Zrenjaninu i prve nagrade na Likovnom salonu 30×30, 2006. godine.

     

    Svoj životni i radni vek provodi u Zrenjaninu, uporedo se baveći i pedagoškim radom.

     

    Svi radovi izloženi u Savremenoj galeriji Zrenjanin su iz ciklusa „JA“, nastali u periodu od 2014. do 2018. godine i izvedeni tehnikama ulje na platnu, uljani pastel, kombinovana tehnika, izrezane slike (kombinovana tehnika na papiru, kartonu, lesonitu, drvetu), skulpture (metal, drvo).

     

    Dela Olivere Topalov karakteriše izrazita ekspresivnost. Uglavnom je u pitanju figurativno slikarstvo izvedeno gustim, pastoznim namazima boje.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura