• Raspisan ovogodišnji konkurs za književnu nagradu „Stevan Sremac“

    Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar raspisali su konkurs za književnu nagradu „Stevan Sremac“, za dela humorističko-satiričnog žanra (proza, poezija, aforizmi). Konkurs se raspisuje u okviru kulturne manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“.   Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu „Stevan Sremac“ ne sme prevazići više od 12 strana teksta (slova […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Raspisan ovogodišnji konkurs za književnu nagradu „Stevan Sremac“

    Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar raspisali su konkurs za književnu nagradu „Stevan Sremac“, za dela humorističko-satiričnog žanra (proza, poezija, aforizmi). Konkurs se raspisuje u okviru kulturne manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“.

     

    Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu „Stevan Sremac“ ne sme prevazići više od 12 strana teksta (slova veličine 10 pt) kod proze, dok se poetska ostvarenja, sem pojedinačnog naslova, mogu slati i u ciklusu do deset pesama. Broj aforizama je ograničen na obim od deset strana.

     

    Radovi moraju biti neobjavljeni, potpisani imenom i prezimenom autora sa naznačenim podacioma o adresi i broju telefona autora. Pravo učešća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva. Ponovo mogu učestvovati i autori nagrađeni na ranijim konkursima.

     

    Pročitajte još: Na tradicionalnoj manifestaciji „Noć knjige“ popusti i do 40 odsto!

     

    Rok za prijem radova je 10. avgust. Radovi se šalju isključivo u štampanoj formi na adresu: Mesna zajednica Elemir, Žarka Zrenjanina 49, 23208 Elemir, sa naznakom „Za književni konkurs Bal u Elemiru 2020“.

     

    Dodeljuju se ukupno tri nagrade. Prva nagrada iznosi 50.000 dinara, druga 30.000, a treća 20.000 dinara. Odluku o nagradama donosi žiri u sastavu: Uglješa Šajtinac, Srđan Tešin i Jelena Blanuša. Uručenje nagrada obaviće se 5. septembra, u okviru programa manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ u Elemiru.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura