Kultura

RASPISAN LIKOVNI KONKURS 30×30

ZRENJANIN – Kulturni centar Zrenjanina i autor projekta Milutin Mićić raspisuju likovni konkurs 30×30.

salon-konkurs

Autori mogu da konkurišu sa jednim radom. Radovi mogu da budu dvodimenzionalni i trodimenzionalni u svim tehnikama i disciplinama. Jedino ograničenje je da dvodimenzionalni radovi moraju biti formata 30 sa 30 centimetara. Kod trodimenzionalnih radova jedna dimenzija treba da bude 30 centimetara, a ostale dve ne smeju da budu veće od 30 centimetara. Uz radove poslati i jedan reprezentatitni katalog (ako ga autori imaju).

Pored slobodnih rešenja, ove godine nudimo autorima i mogućnost da promišljaju na zadatu temu: „LICE I ZBEG… IZBEGLICE; I BEG LICA… IZBEGLICA; I BEZ LICA… SVET IZBEGLICA“. Konkurs je otvoren do 20. novembra.

Radovi sa likovnog salona će tokom 2017. godine biti izloženi u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo, u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici i u ArtCENTRU Beograd.

Prvoplasirani će kao nagradu dobiti mogućnost da održi samostalnu izložbu u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, drugoplasirani samostalnu izložbu u izložbenim salonu Kulturnog centra Zrenjanina, dok će prigodna nagrada biti obezbeđena za onog ko osvoji treće mesto.

Izložba će biti otvorena u decembru, u Kulturnom centru Zrenjanina. Radove slati na adresu: Kulturni centar Zrenjanina, Narodne omladine 1, 23000 Zrenjanin. Kontakt telefoni su: 023/535-482, 064/811-69-94.

Podeli članak
sinovoz
FAM