Kultura

RASPISAN KONKURS ZA KNJIŽEVNU NAGRADU “SIMA CUCIĆ”

NOVO MILOŠEVO – Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa po 9. put raspisao je konkurs za Nagradu “Sima Cucić”, za najbolju knjigu iz oblasti nauke o književnosti za decu (istorije književnosti za decu, teorije književnosti za decu ili kritike književnosti za decu) i za Nagradu “Sima Cucić” za životno delo.

sima-cucic

Nagrade sa imenom Sime Cucića, rodonačelnika književne kritike književnosti za decu kod Srba, dodeliće žiri u sastavu dr Tihomir Petrović (predsednik), dr Predrag Jašović (potpredsednik) i književnik Radovan Vlahović.

Svečana dodela nagrada biće 5. novembra, u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu, rodnom mestu Sime Cucića.

Nagrade se dodeljuju u okviru programa pod nazivom “U čast Sime Cucića” koji je deo projektnih aktivnosti Opštine Novi Bečej – “Grada u fokusu” – na osnovu odluke Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Konkurs je otvoren do 28. oktobra. Prema utvrđenim propozicijama, u obzir dolaze knjige objavljene u 2015/16. godini na srpskom jeziku.

Knjige i predloge za nagradu za životno delo u četiri primerka treba poslati na adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, Novo Miloševo, 23273.

Podeli članak
sinovoz
FAM