Kultura

Raspisan konkurs „Ulaznica 2018“ za neobjavljene priče, pesme i eseje

knjiga

Časopis „Ulaznica“ i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ raspisali su književni konkurs „Ulaznica 2018“ za neobjavljene priče, pesme i eseje.

 

Pravo učešća na književnom konkursu imaju svi autori stariji od 18 godina koji pišu na bhsc jezicima.

 

Radovi se primaju do 15. septembra na adresu Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, Trg slobode 2, 23000 Zrenjanin, sa naznakom: „Za konkurs Ulaznica 2018“.

 

Otkucani ili odštampani radovi potpisuju se šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom autora šalje se u posebnoj koverti koji se prilaže uz radove. Radovi ispisani rukom se ne uzimaju u obzir.

 

Očekuje se da stigne najviše do pet pesama, tri priče i tri eseja, s tim da je moguće konkurisati u sve tri kategorije. Dužina pojedinačne priče ili eseja ne može da prelazi 15.000 slovnih mesta, uključujući i razmake. Rukopisi se šalju u tri primerka. Rukopisi se ne vraćaju.

 

Odluku o nagradama koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa „Ulaznica“ doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa.

 

Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada obaviće se na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“, u Zrenjaninu, u petak, 14. decembra, u 19 časova. Tom prilikom biće promovisan broj „Ulaznice“ u kojem će biti objavljeni nagrađeni i pohvaljeni radovi.

 

Za bliža obaveštenja obratite se na telefon +38123566210 ili na e-mail adresu zrulaznica@gmail.com

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.