• Radovi talentovane dece predstavljaju jednu posebnu priču

    Četvrta po redu izložba radova polaznika Škole crtanja i slikanja za decu i odrasle otvorena je u holu Narodnog muzeja Zrenjanin.   Diplomirani pedagog Bojana Pisodorov, koja vodi ovu školu, izjavila je da je od preko 300 radova 48 izlagača, polaznika Škole crtanja i slikanja, odabrano njih 140.     – Na ovoj izložbi su […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Radovi talentovane dece predstavljaju jednu posebnu priču

    Četvrta po redu izložba radova polaznika Škole crtanja i slikanja za decu i odrasle otvorena je u holu Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

    Diplomirani pedagog Bojana Pisodorov, koja vodi ovu školu, izjavila je da je od preko 300 radova 48 izlagača, polaznika Škole crtanja i slikanja, odabrano njih 140.

     

    Škole crtanja i slikanja za decu i odrasle

     

    – Na ovoj izložbi su predstavljeni radovi talentovane dece. Sa nekima od njih radim već duži niz godina, a neki su nam se skoro pridružili. Sve su to deca koja su na raznim likovnim konkursima dobijala nagrade, pohvale, tu su predškolci, odlični đaci, vukovci i đaci generacije… Neki od njih su sada položili ispit i upisali Srednju umetničku školu u Novom Sadu, a znamo da je konkurencija za upis u umetničke škole veoma jaka – kaže Pisodorov.

     

    Ona ističe da je divan osećaj kada znate da ste podstakli svu tu decu da razmišljaju kao umetnici, da posmatraju svet oko sebe drugačijim očima, kroz neku umetničku prizmu, da osećaju boje, oblike, i uživaju u procesu nastajanja slika.

     

    Škole crtanja i slikanja za decu i odrasle

     

    – Najbitnije je da deca vole to što rade, da grade svoju kreativnost i šire znanje, i da okruženje to prepoznaje. Dok koriste olovke ili četkice i služe se različitim materijalima oni usavršavaju motoričke sposobnosti, što im kasnije puno pomaže u redovnoj školi. Deci, a i odraslima, nekada je lakše da se izraze kroz crtež, nego rečima, a ovih 140 radova koje smo predstavili na izložbi su naša priča nastala u proteklih devet meseci – navodi Pisodorov.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Puno talentovane dece u ovom gradu i okolini, a ni jedna umetnička škola. Šteta!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura