• RADOVI POLAZNIKA ŠKOLE CRTANjA PRED PUBLIKOM

    U periodu odrastanja umetnost ima značajan uticaj na formiranje ličnosti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENjANIN – Izložba radova polaznika Škole crtanja i slikanja za decu i odrasle Bojane Pisodorov otvorena je u Kulturnom centru Zrenjanina, u petak, 19. februara. Svi oni koji nisu bili u mogućnosti da dođu na svečano otvaranje izložbu mogu da pogledaju u izložbenom salonu Kulturnog centra do 3. marta. ‪

    izlozba

    ‎Izuzetnu‬ atmosferu ulepšao je i nastup horića Muzičke kreativne radionice „Kolegijum“, kojim je dirigovala Sanja Popović, uz klavirsku pratnju Edite Majorfi Todorović. ‪

    Bojana Pisodorov, pedagog, istakla je da je Škola crtanja namenjena deci osnovnoškolskog uzrasta i odraslima koji žele da savladaju osnovne elemente crtanja i slikanja.

    – Želja nam je da se kod polaznika probudi radoznalost i interesovanje za razvijanje likovnog izraza. Rad škole se odvija u nekoliko faza. Počinje se izučavanjem crteža, ugljenom, olovkom, a u kasnijim fazama rada i suvim pastelom, uvođenjem boje kao likovnog elementa, upoznavanje sa tonskom skalom, slikanje temperom, akrilnim, akvarel bojama. U naprednim fazama i upoznavanje ikonopisanja, vitraža, mozaika i tako dalje – objasnila je Pisodorov, napominjući da je izložba rezultat svega onoga što je vredno rađeno poslednjih meseci.

    izlozba

    ‎Na izložbi preovlađuju‬ radovi urađeni suvim pastelom, potom akvareli i nešto malo je slika rađenih akrilom. Sve su to slikarske tehnike u kojima su se oprobali polaznici škole. Motivi i inspiracija razlikuju se na svakom od prikazanih radova, a ono što ih povezuje je kreativno zalaganje i ljubav prema slikarstvu.

    Pisodorov je govorila i o pedagoškom‬ delu vezanom za umetnost i uticaj na odrastanje dece.

    U periodu odrastanja umetnost ima značajan uticaj na formiranje ličnosti. Veoma je važno negovati i podsticati dečije stvaralaštvo i kreativnost. Kroz likovno izražavanje razvija se sposobnost opažanja, estetska osetljivost, fina motorika i koordinacija oko – ruka, koja je važna naročito kod predškolske dece – istakla je Pisodorov.

    izlozba

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura