• RADNO VREME NARODNOG MUZEJA TOKOM PRAZNIKA

    I aktuelne izložbe u izložbenim salonima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    ZRENJANIN – Izložbeni saloni Narodnog muzeja Zrenjanin u subotu, 30. aprila, radiće u terminu od 9 do 13 časova, a u utorak, 3. maja, od 17 do 21. sat. Neradni dani su petak, 29. april, i ponedeljak, 2. maj. 

    Narodni muzej Zrenjanin
    Narodni muzej Zrenjanin

    Tokom praznika u izložbenim salonima Narodnog muzeja biće aktuelne dve izložbe – „Beogradski atlas Jovana Cvijića“ i „Banatska mala pruga“.

    Izložba „Beogradski atlas Jovana Cvijića“ i prateći katalog, pored predstavljanja Cvijićeve bogate biografije, žele da osvetle i njegovu plodnu prosvetnu, naučnu i društvenu delatnost u Beogradu od kraja XIX veka do 1927. godine.

    Najveći deo izložbene postavke čini originalan muzejski materijal iz Muzeja grada Beograda / Legata Jovana Cvijića − njegovi lični predmeti, nameštaj i umetnička dela iz kuće u kojoj je živeo, prepiska, dokumenta, fotografije, geografske karte.

    Izložba „Banatska mala pruga“ predstavlja rezultate istraživanja arhivske i bibliotečke građe o železnici uskog koloseka i njegovim objektima, graditeljskom nasleđu, koje je sprovedeno u ustanovama kulture na području Vojvodine i Mađarske, kao i terenskog istraživanja postojećeg graditeljskog fonda na relaciji Zrenjanin – Žombolj (Radojevo).

    Rezultati istraživanja, pre svega planovi, arhitektonski projekti, stare i nove fotografije, stare razglednice, makete i instalacije, predstavljeni su u sklopu izložbe.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura