• PRVA BERZA PLOČA U KULTURNOM CENTRU (FOTO)

    ZRENJANIN – Zanimljiv događaj danas u zrenjaninskom Kulturnom centru, berza gramofonskih ploča, a među njima i kasete, CD-ovi i pokoji gramofon, sve sačuvano u kolekcijama zaljubljenika ovih predmeta odavno izašlih iz svakodnevne upotrebe. – Ovo je prva berza koju smo organizovali u Kulturnom centru i odziv je solidan. Jedino što se nisu odazvali gosti sa […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PRVA BERZA PLOČA U KULTURNOM CENTRU (FOTO)

    ZRENJANIN – Zanimljiv događaj danas u zrenjaninskom Kulturnom centru, berza gramofonskih ploča, a među njima i kasete, CD-ovi i pokoji gramofon, sve sačuvano u kolekcijama zaljubljenika ovih predmeta odavno izašlih iz svakodnevne upotrebe.

    Andraš Masa-organizator berze
    Andraš Masa-organizator berze

    – Ovo je prva berza koju smo organizovali u Kulturnom centru i odziv je solidan. Jedino što se nisu odazvali gosti sa strane, jer smo se preklopili sa terminom istovrsne berze u Kruševcu, koja ima tradiciju. Ali, svaki početak je težak a mi ćemo se truditi da ovo postane tradicija i događaj koji privlači publiku – ističe organizator neobične berze Andraš Masa.  On kaže da ga je na ideju za organizovanje berze potakla činjenica da u Zrenjaninu ima mnogo kolekcionara, koji su redovni učesnici i na takvim berzama u Beogradu i Novom Sadu. Red je da i na domaćem terenu pokažemo sa čim raspolažemo, govori ovaj agilni Zrenjaninac. On sam izložio je nekoliko stotina ploča, raznih formata a na njima rok, ali i pank, bluz, džez.Među njima ima i primeraka iz šezdesetih, sa omota jedne osmehuje se Elvis Prisli, a ima i onih koje je publika već zaboravila.

    -One zaista retke i dragocene ploče ostaće u mojoj kolekciji, i to nije na prodaju. Na primer „Žeteoci“ iz 1969. godine,  pa „Grupa 220“. Imam u svojoj „arhivi“ i gramofona, čak i jedan koji se kreće na kurblu, a to ću na nekoj narednoj berzi izložiti – kaže Andraš.

    Miroslav Grnča
    Miroslav Grnča

    Miroslav Grnča je pored ploča izložio i gramofon i dek.

    -Od ploča ovde sam izložio uglavnom instrumentale, koktele, a ima i novijih izdanja elektronike, džeza, bluza i roka. Učestvovao sam na par beogradskih a ovo mi je prva zrenjaninska berza i nadam se da će se održavati i ubuduće – veli Miroslav.

    Odziv i ponuđača i kupaca, kao i znatiželjnika, bio je sasvim dobar i obećavajući, što je dobar motiv da se berza održava bar jedanput mesečno. Tako bar obećava Andraš, njen utemeljitelj u Zrenjaninu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura