• Promovisan rad SPKD „Prosvjeta“ i otvorena prigodna izložba

    U okviru obeležavanja „Dana Republike Srpske u Srbiji“, u Zrenjaninu je, u izložbenom salonu Istorijskog arhiva Zrenjanin, promovisan rad SPKD „Prosvjeta“ i otvorena prigodna izložba.   – Saradnja Banata i Hercegovine se nastavlja, a sada smo prisustvovali manifestaciji na državnom nivou „Dani Republike Srpske u Srbiji“. Ovde u Zrenjaninu upriličili smo promociju izdanja Srpskog kulturnog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Promovisan rad SPKD „Prosvjeta“ i otvorena prigodna izložba

    U okviru obeležavanja „Dana Republike Srpske u Srbiji“, u Zrenjaninu je, u izložbenom salonu Istorijskog arhiva Zrenjanin, promovisan rad SPKD „Prosvjeta“ i otvorena prigodna izložba.

     

    – Saradnja Banata i Hercegovine se nastavlja, a sada smo prisustvovali manifestaciji na državnom nivou „Dani Republike Srpske u Srbiji“. Ovde u Zrenjaninu upriličili smo promociju izdanja Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“, bilo je reči o obnovljenom časopisu „Nova zora“, o Ćorovićevim susretima istoričara u Gacku, a imali smo priliku da čujemo i akademika Vojislava Maksimovića, urednike u časopisu Zorana Radisavljevića i Gabrijelu Bratić, kao i Jordana Ristića – istakao je Milan Bjelogrlić, direktor biblioteke „Žarko Zrenjanin“ i predsednik Udruženja Hercegovaca i njihovih prijatelja u Zrenjaninu.

     

    On je imao čast da otvori izložbu „Zemljom Hercegovom“, koju su priredili Radomir i Aleksa Vučković, otac i sin.

     

    Dana Republike Srpske u Srbiji

     

    – Rado smo se odazvali predlogu Mlađena Cicovića iz predstavnišva Republike Srpske u Beogradu, da učestvujemo na manifestaciji „Dani Republike Srpske u Srbiji“. Uz nas je i Muzej Hercegovine, sa direktoricom Ivanom Grujić. Predstavili smo foto izložbu „Zemljom Hercegovom“, čiji samo autori ja i moj sin Aleksa. Veliki deo foto zapisa, načinjenih širom srpske Hercegovine, večeras je predstavljen banatskoj publici – reči su Radomira Vučkovića, autora izložbe.

     

    Nakon izložbe i promotivne večeri u Istorijskom arhivu, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ igrana je predstava, i to premijerno, „Neizgovoreni glasovi“, realizovana u okviru međunarodnog projekta, koji su zajednički pripremili CEKOM iz Zrenjanina, DIS teatar mladih iz Banja Luke, Pozorišna omladina iz Skoplja i MTM – Mostarski teatar mladih iz Mostara.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura