Kultura Vesti Zrenjanin

Promocija romana „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“

za sutra najavljuju konačno razvedravanje

Portal „Zrenjanin danas“ i Novi optimizam organizuju promociju romana Branka Rosića „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“.

 

Promocija će biti održana u sredu, 6. marta, u 20 časova, u kafeu „Biblioteka“, u Gimnazijskoj ulici.

 

Na promociiji će govoriti autor Branko Rosić, osnivač Novog optimizma Branislav Guta Grubački i glavni urednik lista Danas Dragoljub Draža Petrović. Moderator je Aleksandar Jankov.

 

Branko Rosić je rođen u Beogradu. Svirao je u kultnom pank bendu „Urbana gerila“, a kasnije i u elektro grupi „Berliner strasse“. Sarađivao je u pisanju „Leksikona Yu mitologije“ i objavljivao tekstove u časopisima Playboy, Elle, L’Europeo, Cosmopolitan, Max, National geographic, B92 online, Fame. Zamenik je glavnog urednika magazina Nedeljnik i glavni urednik publikacije festivala „Egzit 20 godina“ EXIT aktivizma.

 

Svoj prvi roman „A tako je dobro počelo“ objavio je 2015.

 

Princ Čarls ga je nazvao princom, a bivšem britanskom ministru i gradonačelniku Londona Borisu Džonsonu predstavljen je kao „panker sa maskom novinara“. Britanska kraljica Elizabeta II odlikovala ga je Medaljom Britanske imperije (BEM). Medalju je dobio za izuzetan doprinos u promovisanju i unapređenju kulturnih veza između Velike Britanije i Srbije.

 

– Knjiga je inspirativna zato što pokreće mnogo tema za razgovor, a naročito kada govori o migrantima. Meni je bio zanimljiv i opis medijske scene, gde se mediji nalaze između korupcije, laži i demagogije. Branko Rosić u novom romanu verno piše o vremenu u kom živimo, obeleženom primitivizmom i prostaštvom – rekao je Filip David o Rosićevoj knjizi „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM