• Promocija romana „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“

    Portal „Zrenjanin danas“ i Novi optimizam organizuju promociju romana Branka Rosića „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“.   Promocija će biti održana u sredu, 6. marta, u 20 časova, u kafeu „Biblioteka“, u Gimnazijskoj ulici.   Na promociiji će govoriti autor Branko Rosić, osnivač Novog optimizma Branislav Guta Grubački i glavni urednik lista Danas Dragoljub Draža […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Promocija romana „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“

    Portal „Zrenjanin danas“ i Novi optimizam organizuju promociju romana Branka Rosića „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“.

     

    Promocija će biti održana u sredu, 6. marta, u 20 časova, u kafeu „Biblioteka“, u Gimnazijskoj ulici.

     

    Na promociiji će govoriti autor Branko Rosić, osnivač Novog optimizma Branislav Guta Grubački i glavni urednik lista Danas Dragoljub Draža Petrović. Moderator je Aleksandar Jankov.

     

    Branko Rosić je rođen u Beogradu. Svirao je u kultnom pank bendu „Urbana gerila“, a kasnije i u elektro grupi „Berliner strasse“. Sarađivao je u pisanju „Leksikona Yu mitologije“ i objavljivao tekstove u časopisima Playboy, Elle, L’Europeo, Cosmopolitan, Max, National geographic, B92 online, Fame. Zamenik je glavnog urednika magazina Nedeljnik i glavni urednik publikacije festivala „Egzit 20 godina“ EXIT aktivizma.

     

    Svoj prvi roman „A tako je dobro počelo“ objavio je 2015.

     

    Princ Čarls ga je nazvao princom, a bivšem britanskom ministru i gradonačelniku Londona Borisu Džonsonu predstavljen je kao „panker sa maskom novinara“. Britanska kraljica Elizabeta II odlikovala ga je Medaljom Britanske imperije (BEM). Medalju je dobio za izuzetan doprinos u promovisanju i unapređenju kulturnih veza između Velike Britanije i Srbije.

     

    – Knjiga je inspirativna zato što pokreće mnogo tema za razgovor, a naročito kada govori o migrantima. Meni je bio zanimljiv i opis medijske scene, gde se mediji nalaze između korupcije, laži i demagogije. Branko Rosić u novom romanu verno piše o vremenu u kom živimo, obeleženom primitivizmom i prostaštvom – rekao je Filip David o Rosićevoj knjizi „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura