• Promocija romana „Yugoslav“ koji je bio u izboru za NIN-ovu nagradu

    Partizanska knjiga i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ organizuju promociju romana Ane Vučković „Yugoslav“, koji se našao u ovogodišnjem finalnom izboru za NIN-ovu nagradu.   Promocija će se održati u sredu, 19. februara, s početkom u 19 časova, u velikoj sali biblioteke. Uz autorku, o romanu će govoriti urednici Partizanske knjige Srđan Srdić i Vladimir […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Promocija romana „Yugoslav“ koji je bio u izboru za NIN-ovu nagradu

    Partizanska knjiga i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ organizuju promociju romana Ane Vučković „Yugoslav“, koji se našao u ovogodišnjem finalnom izboru za NIN-ovu nagradu.

     

    Promocija će se održati u sredu, 19. februara, s početkom u 19 časova, u velikoj sali biblioteke. Uz autorku, o romanu će govoriti urednici Partizanske knjige Srđan Srdić i Vladimir Arsenić.

     

    Često na granici poezije, roman „Yugoslav“ predstavlja dirljivo susretanje sećanja na kraj socijalizma i uspomene na prerano preminulog oca, kao i sliku dva bola. Onog zbog neumitnosti gubitka najbližih i onog zbog bezumnog političkog i istorijskog slepila koje je sahranilo Jugoslaviju. Ovo je roman istovremeno meditativan, psihološki, angažovan i ličan. To je knjiga o kojoj  će se u narednim mesecima ozbiljno i često razgovarati.

     

    Pročitajte još: Radivoj Šajtinac dobitnik Nagrade Fonda „Todor Manojlović“ za 2019.

     

    Ana Vučković (udato Denčić) rođena je 1984. u Beogradu. Završila je dramaturgiju, a zatim i master studije filmologije, na Fakultetu dramskih umetnosti. Objavila je nekoliko knjiga: „Epoha lipsa juče“ (2003), „Lust ‘n’ Dust“ (2004), „Plišani soliter“ (2007), „Surfing Serbia“ (2012), „Yugoslav“ (2019). Novinarka je Radio Beograda 2 i kolumnistkinja City Magazina.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura