• PROMOCIJA ROMANA „PUH ĐORĐE I DUHOVI TRIFTARA“

    ZRENJANIN – U ponedeljak, 20. novembra, od 11 časova, na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ održaće se promocija romana „Puh Đorđe i duhovi triftara“, kao i edukativna radionica „Priroda, deca, mašta – učimo uz puha Đorđa“ autora Žarka Vučinića. Gosti biblioteke biće učenici III i IV razreda Osnovne škole „Servo Mihalj“.     „Puh Đorđe […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PROMOCIJA ROMANA „PUH ĐORĐE I DUHOVI TRIFTARA“

    ZRENJANIN – U ponedeljak, 20. novembra, od 11 časova, na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ održaće se promocija romana „Puh Đorđe i duhovi triftara“, kao i edukativna radionica „Priroda, deca, mašta – učimo uz puha Đorđa“ autora Žarka Vučinića. Gosti biblioteke biće učenici III i IV razreda Osnovne škole „Servo Mihalj“.

     

     

    „Puh Đorđe i duhovi triftara“ je drugi deo avanture o vragolastom puhu i njegovoj družini nakon uspeha knjige „Čudesni svet puha Đorđa“. U ovoj savremenoj ekološkoj bajci za decu na originalan način utkana je ljubav prema bisernoj reci – Tari, Prošćenskim planinama – mističnom predelu okupanom rajskim bojama, legendama predaka i iskonskom životu gorštaka – putokazu za bolje sutra.

     

    Nedavno je Udruženje crnogorskih pisaca za decu i mlade proglasilo roman „Puh Đorđe i duhovi triftara“ za najbolju knjigu godine.

     

    A cilj edukativne radionice, koja će biti organizovana ovom prilikom, jeste da poveća svest mladih o važnosti prirode kroz promovisanje ekoloških vrednosti odgovornog društva i kreativnosti uz pomoć dečije knjige „Puh Đorđe i duhovi triftara“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura