Kultura

PROMOCIJA ROMANA “PUH ĐORĐE I DUHOVI TRIFTARA”

ZRENJANIN – U ponedeljak, 20. novembra, od 11 časova, na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” održaće se promocija romana “Puh Đorđe i duhovi triftara”, kao i edukativna radionica “Priroda, deca, mašta – učimo uz puha Đorđa” autora Žarka Vučinića. Gosti biblioteke biće učenici III i IV razreda Osnovne škole “Servo Mihalj”.

 

 

“Puh Đorđe i duhovi triftara” je drugi deo avanture o vragolastom puhu i njegovoj družini nakon uspeha knjige “Čudesni svet puha Đorđa”. U ovoj savremenoj ekološkoj bajci za decu na originalan način utkana je ljubav prema bisernoj reci – Tari, Prošćenskim planinama – mističnom predelu okupanom rajskim bojama, legendama predaka i iskonskom životu gorštaka – putokazu za bolje sutra.

 

Nedavno je Udruženje crnogorskih pisaca za decu i mlade proglasilo roman “Puh Đorđe i duhovi triftara” za najbolju knjigu godine.

 

A cilj edukativne radionice, koja će biti organizovana ovom prilikom, jeste da poveća svest mladih o važnosti prirode kroz promovisanje ekoloških vrednosti odgovornog društva i kreativnosti uz pomoć dečije knjige “Puh Đorđe i duhovi triftara”.

Podeli članak
sinovoz
FAM