• Promocija romana „Predatori“ autorke Nine Lalić Jankov

    Promocija romana „Predatori“ Nine Lalić Jankov biće održana u petak, 16. novembra, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, s početkom u 19 časova.   Pored autorke, na promociji će govoriti i Radovan Vlahović, urednik i recenzent izdanja, i Senka Vlahović, koja je uradila dizajn korica romana.   O svom prvom romanu autorka kaže da je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Promocija romana „Predatori“ autorke Nine Lalić Jankov

    Promocija romana „Predatori“ Nine Lalić Jankov biće održana u petak, 16. novembra, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, s početkom u 19 časova.

     

    Pored autorke, na promociji će govoriti i Radovan Vlahović, urednik i recenzent izdanja, i Senka Vlahović, koja je uradila dizajn korica romana.

     

    O svom prvom romanu autorka kaže da je namenjen srednjim generacijama, ali može biti veoma poučan i za mlade, koji suviše vremena provode na društvenim mrežama i sve više se otuđuju od ljudi u realnom svetu.

     

    Nina Lalić Jankov je srpska spisateljica koja je više od četvrt veka pritajeno čitala i pisala i tek sad se odvažila da objavi svoj novi roman pod nazivom „Predatori“. Vekovi što minuše iza nas osobeni su svaki po nekom velikom događaju o kome nas uči istorija. Svaki pamtimo, beležimo i izučavamo po nekom fenomenu, a prvi vek trećeg milenija ćemo pamtiti po pojavi društvenih mreža kad se iz dana u dan sve više otkriva večna, od pračoveka do danas poznata, slika lovca i lovine. U minulim vremenima to i nije bilo toliko očito i vidljivo, jer se u prostranstvu zemljine šare događalo svakodnevno na milione osobenih lovačkih situacija. Od trenutka kad se pojavio Gugl i kad je praksa društvenih mreža stvorila zavisnost i naviku virtuelnog življenja, lovci i lovine su postali vidljiviji, a predatori su postali naša svakodnevica iz koje se događaji šire i vezuju nas u čvor, koji je samo prikrivena nit u tom beskrajnom klupku planetarnih događanja i planetarnog predatorstva. E, taj jedan čvor u tom beskrajnom klupku Nina Lalić Jankov svojim romanom „Predatori“ kroz glavnu junakinju pokušava da razveže, da ga otvori, pokaže kako ta ogromna i svetska zavera iz makro sveta može da funkcioniše u mikro svetu njene junakinje, koja je uza sve misleće emotivno biće koje je uzelo sebi u zadatak da otvori Pandorinu kutiju i pusti da pred naše oči, oči njenih čitalaca izađe sve ono o čemu se obično ćuti – kaže o ovom romanu urednik i recenzent izdanja Radovan Vlahović.

     

    Izdavač romana je Banatski kulturni centar.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura