Kultura

PROMOCIJA PRVE KNjIGE VITOMIRA ĆURČINA

ZRENjANIN – Promocija prve knjige Vitomira Ćurčina „Šešir sa crvenom trakom – i druge priče koje ljubav dotiče“ biće organizovana u ponedeljak, 21. marta, s početkom u 19 časova, u „Zelenom zvonu“.

vitomir_curcin

Na  promociji knjige će, osim autora, govoriti i profesori književnosti Sonja Vukadinović i Slavko Golić, kao i novinarka Branka Jajić. 

Recenzent Slavko Golić je, između ostalog, o knjizi „Šešir sa crvenom trakom – i druge priče koje ljubav dotiče“, rekao:

„Pred nama je obimom nevelika knjiga sa nekoliko kratkih ljubavnih priča i jednom dužom, rekli bi, novelom, koja je noseća. Ovo odsustvo megalomanije u „količini“ teksta već obećava netipičan početak, skromno kucanje na vrata tzv. kulturne javnosti. O čemu se radi? Prvo uočavamo ono što je osnova književnog zanata – jezik i pismenost. Jezik je iz književnog standarda, a pismenost odlična. Autorova rečenica lako teče, lektoru se značajno olakšava posao.

Šta čini sadržaj ove knjige? „Šešir sa crvenom trakom“ je ljubavna novela o autorovoj baki i dedi. Radi se o dokumentarnoj prozi. Ukoliko bi se uklonila posveta na početku priče, stvorio bi se ubedljiv utisak o literarnoj fikciji, a ne o stvarnosnoj prozi. U sentimentalnoj geografiji u ovoj priči sa početka prošlog veka, važan je i nekadašnji Veliki Bečkerek, današnji Zrenjanin. Sve priče su lekovite protiv ksenofobije, a himnične za ljubav, strast, za ljudsku sreću“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.