• PROMOCIJA PRVE KNjIGE VITOMIRA ĆURČINA

    „Šešir sa crvenom trakom – i druge priče koje ljubav dotiče“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENjANIN – Promocija prve knjige Vitomira Ćurčina „Šešir sa crvenom trakom – i druge priče koje ljubav dotiče“ biće organizovana u ponedeljak, 21. marta, s početkom u 19 časova, u „Zelenom zvonu“.

    vitomir_curcin

    Na  promociji knjige će, osim autora, govoriti i profesori književnosti Sonja Vukadinović i Slavko Golić, kao i novinarka Branka Jajić. 

    Recenzent Slavko Golić je, između ostalog, o knjizi „Šešir sa crvenom trakom – i druge priče koje ljubav dotiče“, rekao:

    „Pred nama je obimom nevelika knjiga sa nekoliko kratkih ljubavnih priča i jednom dužom, rekli bi, novelom, koja je noseća. Ovo odsustvo megalomanije u „količini“ teksta već obećava netipičan početak, skromno kucanje na vrata tzv. kulturne javnosti. O čemu se radi? Prvo uočavamo ono što je osnova književnog zanata – jezik i pismenost. Jezik je iz književnog standarda, a pismenost odlična. Autorova rečenica lako teče, lektoru se značajno olakšava posao.

    Šta čini sadržaj ove knjige? „Šešir sa crvenom trakom“ je ljubavna novela o autorovoj baki i dedi. Radi se o dokumentarnoj prozi. Ukoliko bi se uklonila posveta na početku priče, stvorio bi se ubedljiv utisak o literarnoj fikciji, a ne o stvarnosnoj prozi. U sentimentalnoj geografiji u ovoj priči sa početka prošlog veka, važan je i nekadašnji Veliki Bečkerek, današnji Zrenjanin. Sve priče su lekovite protiv ksenofobije, a himnične za ljubav, strast, za ljudsku sreću“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura