• Promocija knjige „Srpski dobrovoljci iz Banata, Bačke i Baranje“

    Promocija nove knjige Milana Micića, pod nazivom „Srpski dobrovoljci iz Banata, Bačke i Baranje (1914–1918)”, održaće se 24. juna, u 19 časova, u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin.   O knjizi će govoriti istoričari Miodrag Cvetić i Dimitrije Mihajlović, zatim Senka Vlahović, ispred izdavača – Banatskog kulturnog centra, i autor Milan Micić.   Ovo je deseta […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Promocija knjige „Srpski dobrovoljci iz Banata, Bačke i Baranje“

    Promocija nove knjige Milana Micića, pod nazivom „Srpski dobrovoljci iz Banata, Bačke i Baranje (1914–1918)”, održaće se 24. juna, u 19 časova, u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

    O knjizi će govoriti istoričari Miodrag Cvetić i Dimitrije Mihajlović, zatim Senka Vlahović, ispred izdavača – Banatskog kulturnog centra, i autor Milan Micić.

     

    Ovo je deseta Micićeva knjiga u izdanju Banatskog kulturnog centra objavljena u ediciji „Istorija”. Recenzenti knjige su istoričari Predrag Vajagić, Pavle Orbović i Petar Đurđev, a urednik je književnik Radovan Vlahović.

     

    Pročitajte još: Radivoj Šajtinac dobitnik Nagrade za moderni umetnički senzibilitet

     

    Knjiga Milana Micića „Srpski dobrovoljci iz Banata, Bačke i Baranje (1914–1918)“ govori o dobrovoljcima srpske vojske sa područja Banata, Bačke i Baranje koji su tokom Velikog rata aktom svog dobrovoljstva doprineli pobedi srpske vojske u Prvom svetskom ratu, činu prisjedinjenja njihovih krajeva Kraljevini Srbiji i stvaranju jugoslovenske države 1918. godine.

     

    Knjiga sadrži spiskove sa oko 4400 imena i prezimena srpskih dobrovoljaca iz Banata, Bačke i Baranje.

     

    Milan Micić je rođen 1961. godine u Zrenjaninu. Doktor je istorijskih nauka. Autor je trideset i šest knjiga iz istoriografije, istorijske esejistike, dokumentarne proze, kratke proze i poezije. Istoriografske teme su mu srpski dobrovoljački pokret u Prvom svetskom ratu, kolonizacija Vojvodine u 20. veku i odnos književnog i istorijskog u srpskoj književnosti druge polovine 19. i prve polovine 20. veka.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura