• PROMOCIJA KNJIGE „PUT U JUČE“ TIBORA VARADIJA

    ZRENJANIN – U petak, 23. februara, u 19 časova, u velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, biće održana promocija knjige pripovedne proze „Put u juče“ Tibora Varadija.     O knjizi će govoriti Bora Babić, u ime izdavačke kuće Akademska knjiga, Ivan Ivanji, književnik, kao i autor dela Tibor Varadi.   „Put u juče“ […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PROMOCIJA KNJIGE „PUT U JUČE“ TIBORA VARADIJA

    ZRENJANIN – U petak, 23. februara, u 19 časova, u velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, biće održana promocija knjige pripovedne proze „Put u juče“ Tibora Varadija.

     

    Put u juče
    Tibor Varadi

     

    O knjizi će govoriti Bora Babić, u ime izdavačke kuće Akademska knjiga, Ivan Ivanji, književnik, kao i autor dela Tibor Varadi.

     

    „Put u juče“ biva knjiga od barem dva, a onda i tri, četiri, pet tokova, koji se izmjenjuju i prepliću. Pišući o davnim sudskim i izvansudskim slučajevima, jurističkim, ali pomalo i para-jurističkim, Varadi ispisuje svoj životopis, a onda, na vrlo iznenađujući način, i svojevrsnu autobiografiju, u kojoj pokazuje čitatelju, ali što je važnije – i sebi, zašto je bio ono što je u životu bio“, napisao je u recenziji knjige Miljenko Jergović.

     

    Tibora Varadija javnost prepoznaje, pre svega, kao vrhunskog pravnika, a manje zna da je Varadi i vrstan literata.

     

    Prve radove iz oblasti lepe književnosti objavio je u novosadskom časopisu „Új Symposion“. Objavio je dosad devet knjiga. Piše na mađarskom, srpskom, nemačkom jeziku. Preveo je na engleski jedan od svojih romana.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura