• Promocija knjige o guslama

    ZRENJANIN – U okviru izložbe „Gde svi ćute one govore – gusle Etnografskog muzeja u Beogradu i Guslarskog društva Petar Perunović Perun iz Zrenjanina“, danas, 4. juna, u 19 časova, biće održana promocija knjige pod nazivom „Gusle u stihovima srpskih pesnika“, autora Dejana Tomića. U godini kada su gusle ušle u prvi Nacionalni registar nematerijalnog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – U okviru izložbe „Gde svi ćute one govore – gusle Etnografskog muzeja u Beogradu i Guslarskog društva Petar Perunović Perun iz Zrenjanina“, danas, 4. juna, u 19 časova, biće održana promocija knjige pod nazivom „Gusle u stihovima srpskih pesnika“, autora Dejana Tomića.

    Muzej tablaU godini kada su gusle ušle u prvi Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije, novosadski „Prometej“ objavio je zbornik „Gusle u stihovima srpskih pesnika“.

    Na promociji će, pored autora, učestvovati – Predrag Momčilović, glumac Srpskog narodnog pozorišta i profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, koji će čitati pesme iz knjige, Jovo Radoš, koji će govoriti o značaju gusala, dok će muziku sa ovog instrumenta izvoditi Ljubiša Ateljević, narodni guslar, i Petar Mišević, guslar.

    Da podsetimo, izložba „Gde svi ćute one govore – gusle Etnografskog muzeja u Beogradu i Guslarskog društva Petar Perunović Perun iz Zrenjanina“, otvorena je 8. maja, a biće dostupna publici do 6. juna.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura