Kultura Vesti Zrenjanin

Promocija knjige „Morfijum“ autora Nemanje Dragaša

promocija knjige morfijum
Nemanja Dragaš

U petak, 12. aprila, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, s početkom u 19 časova, održaće se promocija knjige „Morfijum“ autora Nemanje Dragaša.

 

„Morfijum“ je knjiga refleksivne poezije, podeljena na četiri tematska ciklusa: ugljenik, vodonik, azot i kiseonik. U srži poetike su istraživanja taktilnosti trenutaka, sirovost egzistencije, oblici ljubavi, trajnost, prisustvo i prolaznost, čulnost, čovek i čekanje.

 

Nemanja Dragaš (1992) je srpski književnik i diplomirani dramski i audiovizuelni umetnik. Jedan je od najnagrađivanijih pesnika mlađe generacije. Član je Udruženja književnika Srbije od svoje dvadesete godine. Autor je nekoliko knjiga poezije.

 

Dnevne novine „Politika“ uvrstile su ga među najuspešnije mlade umetnike Srbije 2012. godine. Laureat je 45. Festivala poezije mladih u Vrbasu i dobitnik priznanja „Timočka lira“ Radio Beograda 2. Za knjigu poezije „Obećani svemir“ dobio je književnu nagradu „Branko Marčeta“.

 

Predstavljanje knjige „Morfijum“ je sinkretički koncept osmišljen kao čisti audiovizuelni narativ sa slobodnim mizanscenom. Dodatna dimenzija koju priziva poezija nastaje u intimnoj komunikaciji između klavira, konkretnih reči, slika i glasnih žica.

 

Gost programa je pijanista Nikola Kašaš.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM