• PROMOCIJA KNJIGE „KORČULANSKI ĐIR“ U NOVOM SADU

    Autorka ovog književnog dela je Zrenjaninka Olivera Skoko

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    NOVI SAD – Promocija knjige „Korčulanski đir“, autorke Olivere Skoko iz Zrenjanina, biće održana danas, 9. januara, u 18 časova, u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

    korčulanski đir

    Na promociji će pozdravnu reč uputiti Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske, dok će o knjizi govoriti istoričarka umetnosti Saša Brajović i autorka Olivera Skoko.

    Roman „Korčulanski đir“ biće predstavljen novosadskoj publici upravo u Galeriji Matice srpske u čijoj se kolekciji, odnosno stalnoj postavci, nalazi grafika Anastasa Jovanovića na kojoj je prikazan Tripo Kokolja, a koja je reprodukovana na koricama knjige. Takođe, u knjizi se autorka osvrće i na stvaralaštvo Albrehta Direra čija izložba grafika je priređena u Galeriji Matice srpske.

    Promocijom „Korčulanskog đira“ i stručnim tumačenjem izložbe zvanično će biti zatvorena izložba „Albreht Direr i njegovi savremenici. Trijumfalna povorka cara Maksimilijana I“.

    – Ovo je prva ovogodišnja promocija „Korčulanskog đira“ i prva posle, po opštoj oceni, vrlo uspešne zrenjaninske – kaže za naš portal autorka Olivera Skoko. – Inače, roman je premijerno promovisan septembra u Perastu, s obzirom na to da se dobar deo radnje romana odigrava upravo u ovom prekrasnom bokokotorskom gradiću.

    Roman Olivere Skoko svoj đir nastavlja krajem januara u Beogradu, a onda na proleće na Korčuli.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura