• Promocija knjige Josipa Šosbergera „Saga o tri veka“

    U petak, 6. septembra, s početkom u 19 časova, u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, održaće se promocija knjige „Saga o tri veka“ autora Josipa Šosbergera. Promocija predstavlja prateći program aktuelne izložbe „Sećanje“.   Prema autorovim rečima, osnova za knjigu bila su mnoga dokumenta prikupljana u arhivima i muzejima u Slovačkoj, Mađarskoj i Vojvodini.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Promocija knjige Josipa Šosbergera „Saga o tri veka“

    U petak, 6. septembra, s početkom u 19 časova, u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, održaće se promocija knjige „Saga o tri veka“ autora Josipa Šosbergera. Promocija predstavlja prateći program aktuelne izložbe „Sećanje“.

     

    Prema autorovim rečima, osnova za knjigu bila su mnoga dokumenta prikupljana u arhivima i muzejima u Slovačkoj, Mađarskoj i Vojvodini.

     

    Knjiga „Saga o tri veka“ predstavlja sagu jedne porodice, verovatno najstarije jevrejske u Novom Sadu, tokom tri veka događanja. Priča te porodice je zapravo primer celokupne sudbine jevrejskog naroda. Nju karakterišu stalne seobe u potrazi za boljim i normalnijim mestom življenja.

     

    Josip Šosberger je autor i knjiga „Slobodni zidari u Novom Sadu“ (2008) i „Masoni u Vojvodini 1785-1940“ (2014).

     

    Pročitajte još: Izložba „Sećanje“ povodom obeležavanja 78 godina od deportacije Jevreja

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura