• Promocija knjige i otvaranje izložbe, posetioce očekuje poklon

    Promocija knjige „Beli klavir i mlinareva kći“ Katie Vunderlin iz Švajcarske, u izdanju Banatskog kulturnog centra, i otvaranje samostalne izložbe slika „Buđenje“ Agneš Đukičin iz Novog Bečeja održaće se u petak, 1. marta. Predstavljanje romana i otvaranje izložbe zakazani su za 19 časova, u Banatskom kulturnom centru.   Učestvuju: autorka knjige Katia Vunderlin, autorka izložbe […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Promocija knjige i otvaranje izložbe, posetioce očekuje poklon

    Promocija knjige „Beli klavir i mlinareva kći“ Katie Vunderlin iz Švajcarske, u izdanju Banatskog kulturnog centra, i otvaranje samostalne izložbe slika „Buđenje“ Agneš Đukičin iz Novog Bečeja održaće se u petak, 1. marta. Predstavljanje romana i otvaranje izložbe zakazani su za 19 časova, u Banatskom kulturnom centru.

     

    Učestvuju: autorka knjige Katia Vunderlin, autorka izložbe Agneš Đukičin, urednik i recenzent knjige Radovan Vlahović i Senka Vlahović, koja će otvoriti izložbu.

     

    Prisutni na promociji dobiće na poklon knjigu sa potpisom autorke.

     

    U Vršcu, pred Drugi svetski rat, smeštena je radnja romana „Beli klavir i mlinareva kći“. Radnja prati sudbinu glavne junakinje Matilde Miler, Folksdojčerke i talentovane mlade operske pevačice, ćerke vlasnika jednog mlina. A kao sporednu junakinju prati sudbinu Ane Fjodorovne i njene porodice ruskih plemića koji su, nakon oktobarske revolucije u Rusiji, izbegli u Kraljevinu Jugoslaviju. Oni su se naselili u Vršcu i tamo držali krojačku radnju. Drugi veliki sporedni lik je Stevan, komunista pre i u toku rata u ilegali. Posle rata je postao predstavnik nove vlasti. Dok je treći sporedni lik u romanu Josip Broz Tito. On je jedno vreme pred kraj Drugog svetskog rata, rukovodeći borbama za oslobođenje Beograda, boravio u Vršcu.

     

    Izložba „Buđenje“ predstavlja seriju uglavnom apstraktnih ili apstraktno – figurativnih slika Agneš Đukičin. Slike su nastale u tehnikama akril na platnu, kombinovana tehnika, monoprint… Izložba prikazuje razvojni put autorke i postepeni prelazak iz figurativnog u apstraktno slikarstvo, ovladavanje novim tehnikama slikanja… Cilj izložbe je, po autorkinim rečima, između ostalog i „ohrabrivanje većeg broja žena da se i u lepim, zrelim godinama počnu baviti nečim novim, da istražuju sebe i svet oko sebe.”

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura