• Projekcija filma „Čujte, Srbi! Arčibald Rajs u Srbiji 1914-2014“, u Narodnom muzeju

    Prvog dana obeležavanja manifestacije “Muzeji za 10”, u Narodnom muzeju biće projekcija filma pod nazivom “Čujte, Srbi! Arčibald Rajs u Srbiji 1914-2014”.   Ovaj film reditelja i scenariste Gorana Vukčevića. Biće prikazan u ponedeljak 13. maja, u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin sa početkom u 18 časova.   Reč je o dokumentarno-igranom filmu koji je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Projekcija filma „Čujte, Srbi! Arčibald Rajs u Srbiji 1914-2014“, u Narodnom muzeju

    Prvog dana obeležavanja manifestacije “Muzeji za 10”, u Narodnom muzeju biće projekcija filma pod nazivom “Čujte, Srbi! Arčibald Rajs u Srbiji 1914-2014”.

     

    Ovaj film reditelja i scenariste Gorana Vukčevića. Biće prikazan u ponedeljak 13. maja, u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin sa početkom u 18 časova.

     

    Reč je o dokumentarno-igranom filmu koji je snimljen povodom stogodišnjice dolaska dr Rudolfa Arčibalda Rajsa u Srbiju 1914. godine. Film predstavlja svedočanstvo o životu švajcarskog profesora univerziteta i publiciste, koji je bio veliki prijatelj srpskog naroda u najtežim vremenima ratnih iskušenja od 1914. do 1918. godine.

     

    Projekciji filma u Malom salonu muzeja prisustvovaće reditelj Goran Vukčević.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura