• PROGRAM GRADSKE BIBLIOTEKE U NAREDNOM PERIODU

    Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ priredila je višednevni program, a portal zrenjaninski.com objavljuje raspored dešavanja u ovoj ustanovi kulture. Sreda, 14. decembar O slonu i bontonu: radionica za predškolce U sredu, 14. decembra, na Dečjem odeljenju biblioteke održaće se radionica o toleranciji i lepom ponašanju „O slonu i bontonu“. Radionicu koja je inspirisana knjigom Dejvida […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ priredila je višednevni program, a portal zrenjaninski.com objavljuje raspored dešavanja u ovoj ustanovi kulture.

    Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“

    Sreda, 14. decembar

    O slonu i bontonu: radionica za predškolce

    U sredu, 14. decembra, na Dečjem odeljenju biblioteke održaće se radionica o toleranciji i lepom ponašanju „O slonu i bontonu“. Radionicu koja je inspirisana knjigom Dejvida Valijamsa „Malčice nepodnošljiv slon“ vode bibliotekari Tanja Ćirić i Vladimir Tot, a učesnici su deca predškolske grupe vrtića „Bambi“. Susret počinje u 9.30 časova.

     

    Četvrtak, 15. decembar

    Biblioteka i Klub za stara i odrasla lica Gerontološkog centra vam predstavljaju…

    Uspešna saradnja Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ i Kluba za stara i odrasla lica Gerontološkog centra Zrenjanin koja je započeta kroz radionice „Mali čovek – Veliki čovek“, nastavlja se kroz druženje i tematske večeri koje će se održavati narednih meseci u Biblioteci. Na Dečjem odeljenju biblioteke, u četvrtak, 15. decembra, od 18 časova, svoje poetsko stvaralaštvo predstaviće Biljana Grošin, članica Sekcije ljubitelja poezije i proze Kluba za stara i odrasla lica i dobitica brojnih priznanja i nagrada. U programu, uz Biljanu Grošin, učestvuju i Danica Đorđević, rukovodilac Kluba, i Jovanka Đatkov, profesorica srpskog jezika i književnosti, rukovodilac dramske sekcije.

     

    Petak, 16. decembar 2016.

    Crtanje plastelinom i predavanje

    U petak, 16. decembra, od 11 časova, na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ održaće se radionica „Kako se ilustruje bajka (plastelinom)“. Voditeljka radionice je likovna umetnica iz Beograda Vesna Moravić – Balkanski. Nakon radionice, u Biblioteci je planirano predavanje Tijane Tropin, teoretičarke književnosti i prevoditeljke, pod nazivom „Prevodi za decu: umetnost i ideologija (na primeru bajki Oskara Vajlda)“.

     

    Subota, 16. decembar 2016.

    Dodela nagrada regionalnog Književnog konkursa „Ulaznica 2016“

    U petak, 16. decembra, sa početkom u 19 časova, u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ biće predstavljeni autori nagrađeni na Književnom konkursu „Ulaznica 2016“, kao i poseban broj časopisa „Ulaznica“ u kojem su objavljeni nagrađeni radovi. Na dodeli, žiri Književnog konkursa „Ulaznica“ Zvonko Karanović, književnik i predsednik žirija, Srđan Srdić, književnik  i Vladimir Arsenić, urednik časopisa, obrazložiće svoju odluku, a nagrađene autorke i autori predstaviće svoje priče, pesme i eseje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura