Kultura

Proglašeni pobednici pete kampanje “Kultura na DAR”

Kultura na DAR
Žiri ovogodišnje kampanje "Kultura na DAR"

Stručni žiri i publika odabrali su pobednike kampanje “Kultura na DAR 5”, čiji je cilj očuvanje kulturne baštine u našoj zemlji, a dodela nagrada biće održana 2. juna, u rezidenciji Kraljevine Norveške u Beogradu.

 

Društvo za akademski razvoj okupilo je stručni žiri pete po redu kampanje “Kultura na DAR” u prostorijama Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu. Stručni žiri u sastavu Aleksandar Tešić, Bojana Ibrajter Gazibara, Bojana Plemić, Branimir Gajić, Dejan Ristić, Mirjana Varničić i Slavomir Kišfalubac izabrao je najbolje radove u svim kategorijama:

 

Film – Mesta: Zaboravljeni divovi ravnice, Uzdin – autorka: Tatjana Romanov

 

Film – Ljudi: Čegarski bol, Niš – autori: Miroslav Mitić i Ivan Mančić

 

Film – Događaji: Sećanje na 21. oktobar, Kragujevac – autor: Igor Jovanović

 

Fotografija – Mesta: Međ šljivama Srbija – baština nekulture, Srbija – autor: Stefan Lazarević

 

Fotografija – Ljudi: Srpski seljak, Zlatar – autor: Nenad Ostojić

 

Fotografija – Događaji: Kosidba na Rajcu, Ljig – autor: Ivan Mančić

 

Koordinatorka kampanje Alisa Kockar naznačila je da je istog dana završeno i glasanje za najpopularnije delo.

 

– Publika je nedvosmisleno pokazala koje delo zaslužuje da ove godine ponese epitet najpopularnijeg, a za razliku od prošle sezone kada su publika i stručni žiri bili usaglašeni, ove sezone to nije slučaj. Najpopularnije delo pete sezone “Kulture na DAR” je “150 godina postojanja Resavske biblioteke, Svilajnac”, čiji je autor Stefan Lazarević – kazala je Kockar.

 

– Čestitamo pobednicima i ujedno zahvaljujemo svim autorima i autorkama na ovogodišnjem trudu i zalaganju za očuvanje kulturne baštine u našoj zemlji. Zahvaljujemo i darodavcima i prijateljima kampanje koji su omogućili da ovogodišnji fond nagrada bude veći nego prethodne sezone, o čemu će nešto više reči biti na svečanoj dodeli nagrada koja će biti održana 2. juna, u rezidenciji Kraljevine Norveške u Beogradu – dodala je Kockar.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM