• Proglašeni pobednici pete kampanje „Kultura na DAR“

    Stručni žiri i publika odabrali su pobednike kampanje „Kultura na DAR 5“, čiji je cilj očuvanje kulturne baštine u našoj zemlji, a dodela nagrada biće održana 2. juna, u rezidenciji Kraljevine Norveške u Beogradu.   Društvo za akademski razvoj okupilo je stručni žiri pete po redu kampanje „Kultura na DAR“ u prostorijama Doma kulture Studentski […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Proglašeni pobednici pete kampanje „Kultura na DAR“

    Stručni žiri i publika odabrali su pobednike kampanje „Kultura na DAR 5“, čiji je cilj očuvanje kulturne baštine u našoj zemlji, a dodela nagrada biće održana 2. juna, u rezidenciji Kraljevine Norveške u Beogradu.

     

    Društvo za akademski razvoj okupilo je stručni žiri pete po redu kampanje „Kultura na DAR“ u prostorijama Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu. Stručni žiri u sastavu Aleksandar Tešić, Bojana Ibrajter Gazibara, Bojana Plemić, Branimir Gajić, Dejan Ristić, Mirjana Varničić i Slavomir Kišfalubac izabrao je najbolje radove u svim kategorijama:

     

    Film – Mesta: Zaboravljeni divovi ravnice, Uzdin – autorka: Tatjana Romanov

     

    Film – Ljudi: Čegarski bol, Niš – autori: Miroslav Mitić i Ivan Mančić

     

    Film – Događaji: Sećanje na 21. oktobar, Kragujevac – autor: Igor Jovanović

     

    Fotografija – Mesta: Međ šljivama Srbija – baština nekulture, Srbija – autor: Stefan Lazarević

     

    Fotografija – Ljudi: Srpski seljak, Zlatar – autor: Nenad Ostojić

     

    Fotografija – Događaji: Kosidba na Rajcu, Ljig – autor: Ivan Mančić

     

    Koordinatorka kampanje Alisa Kockar naznačila je da je istog dana završeno i glasanje za najpopularnije delo.

     

    – Publika je nedvosmisleno pokazala koje delo zaslužuje da ove godine ponese epitet najpopularnijeg, a za razliku od prošle sezone kada su publika i stručni žiri bili usaglašeni, ove sezone to nije slučaj. Najpopularnije delo pete sezone „Kulture na DAR“ je „150 godina postojanja Resavske biblioteke, Svilajnac“, čiji je autor Stefan Lazarević – kazala je Kockar.

     

    – Čestitamo pobednicima i ujedno zahvaljujemo svim autorima i autorkama na ovogodišnjem trudu i zalaganju za očuvanje kulturne baštine u našoj zemlji. Zahvaljujemo i darodavcima i prijateljima kampanje koji su omogućili da ovogodišnji fond nagrada bude veći nego prethodne sezone, o čemu će nešto više reči biti na svečanoj dodeli nagrada koja će biti održana 2. juna, u rezidenciji Kraljevine Norveške u Beogradu – dodala je Kockar.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura