• PROGLAŠENI POBEDNICI KNJIŽEVNOG KONKURSA „ULAZNICA“

    ZRENJANIN – Žiri književnog konkursa „Ulaznica 2016“ u sastavu Zvonko Karanović, književnik iz Beograda, Srđan Srdić, književnik iz Kikinde, predsednik žirija, i Vladimir Arsenić, urednik časopisa, jednoglasno je izabrao najbolje radove pristigle na ovaj konkurs. U oblasti poezije prva nagrada pripala je Snežani Nikolić (Draginje) za „Zemlja je površna metafora o realnosti“, drugu nagradu osvojila je Marija Dragnić […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PROGLAŠENI POBEDNICI KNJIŽEVNOG KONKURSA „ULAZNICA“

    ZRENJANIN – Žiri književnog konkursa „Ulaznica 2016“ u sastavu Zvonko Karanović, književnik iz Beograda, Srđan Srdić, književnik iz Kikinde, predsednik žirija, i Vladimir Arsenić, urednik časopisa, jednoglasno je izabrao najbolje radove pristigle na ovaj konkurs.

    pisanje

    U oblasti poezije prva nagrada pripala je Snežani Nikolić (Draginje) za „Zemlja je površna metafora o realnosti“, drugu nagradu osvojila je Marija Dragnić iz Nikšića („Trka s preponama ili zašto ne nosim bijelo u bijelom gradu“), a treća nagrada je dodeljena Maši Seničić iz Beograda („Mogućnost ćutanja“).

    U kategoriji proze prva nagrada ide u ruke Mime Juračak iz Siska za delo „Događaj“, drugu nagradu osvojila je Mira Petrović iz Splita („Znaš da ti se sviđa“), a treću Pavle Lazarević iz Beograda („Perineum“).

    U oblasti eseja, prva nagrada dodeljena je Denisu i Aniti Peričić iz Varaždina („Katedrala“), druga Aleksandri Bojović iz Gornjeg Milanovca („Književnost vs Institucije zla“), a treća Tanji S. Ivanović iz Beograda („Intelektualac Edvarda Saida“).

    „Nagrađeni radovi predstavljaju prilično precizan uvid u stanje književnosti unutar koordinata bhsc jezika, kao i raznovrsnost poetičkih tendencija uočljivih među autorima na postjugoslovenskoj sceni. Zanimljivi i različiti po svojim tematskim istraživanjema, a napisani sa upečtaljivim književnim umećem i uverljivošću, ovi tekstovi su se iz mnoštva izdvojili ukupnim utiskom i zrelošću izraza“, navodi se u obrazloženju žirija.

    U svom ocenjivanju žiri je vrednovao isključivo kvalitet umetničko – jezičkog izraza koji je u nagrađenim radovima nesumnjiv. Žiri je sa zadovoljstvom konstatovao da se povodom javnog poziva objavljenog u maju opet odazvao veliki broj autora koji su poslali preko 2.500 radova. 

    Radovi su stigli iz svih država bivše Jugoslavije, a raduje činjenica da su stizali i iz drugih država u kojima ima ljudi koji pišu bhsc jezikom, primerice Danske, Kanade, Nemačke, Austrije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura