• PROGLAŠENI DOBITNICI KNJIŽEVNE NAGRADE „ULAZNICA“

    ZRENJANIN – Žiri Književnog konkursa „Ulaznica 2017“, u sastavu Aleksandar Bjelogrlić, književnik iz Zrenjanina i predsednik žirija, Dunja Ilić, književna kritičarka i urednica iz Kikinde, i Vladimir Arsenić, urednik časopisa, doneo je odluku o ovogodišnjim nagradama.     Na javni poziv objavljen u maju stiglo je više od 2.500 radova i to iz Srbije, svih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PROGLAŠENI DOBITNICI KNJIŽEVNE NAGRADE „ULAZNICA“

    ZRENJANIN – Žiri Književnog konkursa „Ulaznica 2017“, u sastavu Aleksandar Bjelogrlić, književnik iz Zrenjanina i predsednik žirija, Dunja Ilić, književna kritičarka i urednica iz Kikinde, i Vladimir Arsenić, urednik časopisa, doneo je odluku o ovogodišnjim nagradama.

     

     

    Na javni poziv objavljen u maju stiglo je više od 2.500 radova i to iz Srbije, svih država bivše Jugoslavije, ali i iz drugih država u kojima se piše bhsc jezikom: Austrije, Švedske, Nemačke, Sjedinjenih Američkih Država…

     

    Žiri je jednoglasno odlučio da nagradi sledeće radove:

     

    Za poeziju prvu nagradu dobila je Lana Bojanić iz Zagreba, drugu Jana Radičević iz Podgorice, a treću Borislav Stanić iz Subotice.

     

    Za prozno ostvarenje prva nagrada ide u Zagreb, a dobitnik je Josip Razum, drugu nagradu dobila je Jana Rastegorac Vukomanović iz Beograda, a treću Luiza Bouharaoua iz Zagreba.

     

    Prvu nagradu za esej dobio je Milorad Gačević iz Rume, drugu Danica Savić iz Topole, a treću Sofija Milošević iz Banovaca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura