Kultura Vesti Zrenjanin

Priređena druga Fotografska umetnička kolonija (Video)

fotografska umetnička kolonija

U Zrenjaninu je od 8. do 10. maja održana druga Fotografska umetnička kolonija. Koloniju je organizovao Fotografski dokumentacioni centar, na čijem čelu se nalazi Jovan Njegović Drndak.

 

U okviru kolonije, na glavnom gradskom trgu je postavljena izložba fotografija na petnaest panela u velikom formatu. Na oko četrdeset fotografija snimljenih između 1853. i 1940. godine mogu se videti do sada neobjavljeni snimci postavljanja spomenika kralju Petru I Karađorđeviću koji su nacisti srušili 1941. godine, a koji je obnovljen 2004. godine.

 

Na izložbi su predstavljene i fotografije iz svakodnevnog života grada koje se nalaze u privatnim kolekcijama Stevana Radišića, Ivana Pančića, Danijela Vrške i Duška Malbaškog, a zastupljene su i fotografije iz fototeke Narodnog muzeja Zrenjanin.

 

Na Carskoj bari održana je i Fotografska umetnička kolonija. U koloniji su učestvovali Tomislav Peternek, Nino Rakićević, Vojo Mitrović, Vukica Mikača, Gordan Pomorišac, Sanja Knežević, Martin Candir, Zoran Jovanović Mačak, Gordana Hajinović i Sonja Žugić.

 

Pogledajte video prilog o ovom događaju.

 

Realizacija priloga: Udruženje „Pečat“

– Marijana Vidić, novinarka

– Dušan Udicki, snimatelj

– Đula Feldeši, montažer

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.