• PREMIJERA FILMA „MAJSTORI BANATSKOG SLIKARSTVA“

    ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak, 29. novembra, u 19 časova, biće premijerno prikazan film „Majstori banatskog slikarstva od 18. do 20. veka – iz Likovne zbirke Narodnog muzeja Zrenjanin“. Autorka filma je Olivera Skoko, viši kustos – istoričar umetnosti, a izvršni producent je „Digital Style“. Realizaciju projekta je podržao Pokrajinski sekretarijat […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak, 29. novembra, u 19 časova, biće premijerno prikazan film „Majstori banatskog slikarstva od 18. do 20. veka – iz Likovne zbirke Narodnog muzeja Zrenjanin“. Autorka filma je Olivera Skoko, viši kustos – istoričar umetnosti, a izvršni producent je „Digital Style“. Realizaciju projekta je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

    Stevan Aleksić - Autoportret
    Stevan Aleksić – Autoportret

    Film će premijerno biti prikazan upravo na dan kada se navršava tačno 50 godina od otvaranja Narodnog muzeja Zrenjanin za publiku nakon preseljenja 1966. godine u sadašnje zdanje, nekadašnju Palatu finasija. Takođe, ove godine Muzej obeležava 110 godina od donošenja odluke o osnivanju kao i 105 godina od početka rada.

    Povodom jubileja zrenjaninskog Muzeja, sa posebnim osvrtom na Likovnu zbirku, uvodnu reč će dati autorka filma Olivera Skoko nakon čega sledi projekcija u prisustvu saradnika i učesnika na projektu.

    Film predstavlja majstore banatskog slikarstva i to od prvih putujućih ikonopisaca, preko predstavnika klasicizma, bidermajera i romantizma pa sve do modernista, i biće prikazivan publici u okviru stalne postavke Likovne zbirke. Ova zbirka je jedna od najznačajnijih vojvođanskih umetničkih kolekcija i svojevrsni je presek svega onoga što se na umetničkom planu zbivalo u Vojvodini i šire, sa posebnim akcentom na srednji Banat.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura