• Predstavljena maskota najveće kampanje za očuvanje kulturne baštine

    Najmasovnija kampanja za promociju i očuvanje kulturne baštine u Srbiji od 2018. godine ima svoju zvaničnu maskotu – Mravka Kraljevića. Ovaj Mravko Kraljević je vredan, ali svoju marljivost ističe kroz igru i komiku.   Voli da istražuje svet oko sebe, da gradi, čuva, neguje i štiti kulturnu baštinu svog mesta. Ovu maskotu ne mrzi da […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Predstavljena maskota najveće kampanje za očuvanje kulturne baštine

    Najmasovnija kampanja za promociju i očuvanje kulturne baštine u Srbiji od 2018. godine ima svoju zvaničnu maskotu – Mravka Kraljevića. Ovaj Mravko Kraljević je vredan, ali svoju marljivost ističe kroz igru i komiku.

     

    Voli da istražuje svet oko sebe, da gradi, čuva, neguje i štiti kulturnu baštinu svog mesta. Ovu maskotu ne mrzi da ode i do najudaljenijih krajeva radi znanja i avanture, a njen glavni cilj u životu je da otkrije sve tajne prostora u kom živi, da razveje maglu neznanja i misterije.

     

    Život Mravku Kraljeviću udahnuo je Danilo Krlović – Kontrazen, dok je imenu kumovao Vuk Boričić, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Dušan Radović“ iz Niša.

     

    „Gde god da vidite našeg Kraljević Mravka, znajte da se nešto bitno za kulturnu baštinu Srbije dešava. I obavezno nam javite. One koji zabeleže trenutak sa našim Mravkom Kraljevićem nagradićemo posebnim nagradama“, poručuju iz Društva za akademski razvoj.

     

    Društvo za akademski razvoj već pola decenije učestvuje u odbrani kulture i po peti put pokreće najpopularniju kampanju za promociju i očuvanje kulturne baštine u Srbiji. „Kultura na DAR“ će ove godine trajati do 1. maja.

     

    Pozivaju se svi građani Srbije da načine fotografiju ili snime film u trajanju do 3 minuta o svom omiljenom kulturnom dobru u mestu u kome žive. Kao i proteklih sezona, nije bitno godište, ni pol, kao ni broj autora ili autorki koji učestvuju u stvaranju radova, već je najbitnije da fotografije i filmovi budu tako osmišljeni da predstave mesta, ljude ili događaje na najbolji mogući način.

     

    Više o propozicijama možete pronaći na sledećem linku.

     

    Informativni portal zrenjaninski.com medijski je partner Društva za akademski razvoj i najmasovnije kampanje za promociju i očuvanje kulturne baštine u Srbiji „Kultura na DAR“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura