• PREDSTAVLJENA KNJIGA PISCA AUGUSTINA KUPŠE (VIDEO)

    ZRENJANIN – Produkcijska kuća Digital style iz Zrenjanina i portal zrenjaninski.com u narednom periodu objavljivaće video priloge u okviru projekta „Kult plus“.     Rumuski pisac Augustin Kupša predstavio je u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ svoju knjigu „Velike radosti i velike tuge“ u prevodu Đure Miočinovića i u izdanju Partizanske knjige. Sa Augustinom Kupšom razgovarao […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PREDSTAVLJENA KNJIGA PISCA AUGUSTINA KUPŠE (VIDEO)

    ZRENJANIN – Produkcijska kuća Digital style iz Zrenjanina i portal zrenjaninski.com u narednom periodu objavljivaće video priloge u okviru projekta „Kult plus“.

     

    augustin kupsa

     

    Rumuski pisac Augustin Kupša predstavio je u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ svoju knjigu „Velike radosti i velike tuge“ u prevodu Đure Miočinovića i u izdanju Partizanske knjige. Sa Augustinom Kupšom razgovarao je Vladimir Arsenić.

     

    Kako je rečeno na promicji, temeljno dirljiva i tiha, ovo je knjiga osame i kontemplacije. U razmerama radosti i tuga, tuge vode kao kvalitet naizgled prisutniji i utvrđeniji. Ipak, dok tuga u knjizi zadobija skoro pa čitavu ontologiju, radosti su uvek pojedinačne, iskričavije, ipak vidljive i prisutne.

     

    Augustin Kupša je rođen 1980. godine. Studirao je psihijatriju u Bukureštu. Njegov debitantski roman je objavljen 2006, a iste godine počinje da se bavi pisanjem scenarija, za šta je nagrađivan. Najpoznatiji je kao pisac kratkih priča, od kojih su neke prevedene na nekoliko jezika i objavljene u više antologija.

     

    Knjiga „Velike radosti i velike tuge“ je bila nominovana 2014. za knjigu godine u Rumuniji.

     

    Pogledajte prilog koji smo pripremili za vas.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura