• PREDSTAVLJANJE ROMANA „LUZITANIJA“ DEJANA ATANACKOVIĆA

    ZRENJANIN – U četvrtak, 1. marta, u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“, biće predstavljen roman „Luzitanija“ Dejana Atanackovića, dobitnika NIN-ove nagrade za 2017. godinu.     Početak promocije zakazan je za 19 časova, a o romanu će govoriti Vladimir Arsenić i autor.   Roman „Luzitanija“ dovodi u vezu dva naizgled nepovezana subjekta Prvog svetskog rata: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PREDSTAVLJANJE ROMANA „LUZITANIJA“ DEJANA ATANACKOVIĆA

    ZRENJANIN – U četvrtak, 1. marta, u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“, biće predstavljen roman „Luzitanija“ Dejana Atanackovića, dobitnika NIN-ove nagrade za 2017. godinu.

     

    Dejana Atanackovića
    Dejan Atanacković

     

    Početak promocije zakazan je za 19 časova, a o romanu će govoriti Vladimir Arsenić i autor.

     

    Roman „Luzitanija“ dovodi u vezu dva naizgled nepovezana subjekta Prvog svetskog rata: istoimeni putnički brod i prvu psihijatrijsku bolnicu u Beogradu. Maja 1915, Luzitanija je pod čudnim okolnostima potopljena torpedom nemačke podmornice, a oktobra iste godine Beograd osvajaju autrijsko-nemačke trupe. Psihijatrijska bolnica stiče eksteritorijalni status, a na njenom tlu ubrzo nastaje neobična parlamentarna republika koju zajedno osnivaju osoblje i pacijenti. To je početna tačka oko koje se u romanu grade brojne priče o traganju, nestajanju, ludilu, progresu, i besmislu rata.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura