• PREDSTAVLJANJE REZULTATA LIKOVNOG I KNJIŽEVNOG KONKURSA

    ZRENJANIN – Povodom 13. likovnog i literarnog konkursa, a u čast obeležavanja 160 godina od rođenja našeg velikog slikara Uroša Predića, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanina će se 8. decembra, u 12.30 časova, održati svečano predstavljanje rezultata ovogodišnjeg konkursa, kao i otvaranje izložbe radova učenika u holu Muzeja.     Tradicionalni likovni i literarni konkurs […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PREDSTAVLJANJE REZULTATA LIKOVNOG I KNJIŽEVNOG KONKURSA

    ZRENJANIN – Povodom 13. likovnog i literarnog konkursa, a u čast obeležavanja 160 godina od rođenja našeg velikog slikara Uroša Predića, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanina će se 8. decembra, u 12.30 časova, održati svečano predstavljanje rezultata ovogodišnjeg konkursa, kao i otvaranje izložbe radova učenika u holu Muzeja.

     

     

    Tradicionalni likovni i literarni konkurs za učenike srednjih i učenike osmih razreda osnovnih škola i ove godine su raspisale Hemijsko – prehrambena i tekstilna škola „Uroš Predić“ i Školska uprava Zrenjanin. Deo programa obeležavanja Dana škole „Uroš Predić“ biće održan i u zrenjaninskom Muzeju, a obuhvatiće proglašenje dobitnika nagrada i pohvala, kao i izložbu najuspešnijih likovnih radova.

     

    Organizatorke likovnog i literarnog konkursa su profesorke likovne kulture Dušanka Đorđević i srpskog jezika i književnosti Svetlana Dabović, a saradnik na postavljanju izložbe je Nevena Dujin Grković, kustos pedagog Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

    Program svečanosti obuhvata emitovanje dokumentarnog filma o HPTŠ „Uroš Predić“, govorenje tekstova o životu samog slikara i svečano proglašenje nagrađenih i pohvaljenih učenika.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura