Kultura

Predstavljanje knjige „Amerikanci srpski dobrovoljci iz SAD 1914 – 1918“

Amerikanci srpski dobrovoljci iz SAD 1914 - 1918

Knjiga dr Milana Micića „Amerikanci srpski dobrovoljci iz SAD 1914 – 1918“ biće predstavljena u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak, 12. juna, s početkom u 20 časova. O knjizi će govoriti prof. dr Đorđe Đurić, izdavač Radovan Vlahović i autor. Ulaz je slobodan.

 

– Najbolji poznavalac dobrovoljačkog pitanja u Srba, dr Milan Micić, napisao je knjigu koja je pred Vama. I sam potomak dobrovoljca sa Banije, dr Micić je svojim dosadašnjim radom nastojao da popuni prazninu u kulturi sećanja srpskog naroda na dobrovoljce iz Prvog svetskog rata, da objasni koje su sve rizike oni svesno preuzimali postajući dobrovoljci, kakva se opasnost time nadvijala nad njihove porodice, kuće i imanja. Ovoga puta nastojao je dr Micić da unutar korica jedne knjige predstavi dobrovoljačko pitanje među Srbima koji su živeli i radili širom Amerike. Savršeno poznavanje dobrovoljačkog pitanja, uz izuzetan spisateljski dar, učinili su da i ova knjiga dr Micića predstavlja štivo koje se čita lako, gotovo u dahu, a iz koga se, opet, mnogo toga može naučiti – napisao je u recenziji dr Milan Gulić.

 

Milan Micić je rođen 1961. godine u Zrenjaninu. Doktor je istorijskih nauka. Autor je trideset i četiri knjige iz istoriografije, istorijske esejistike, dokumentarne proze, kratke proze i poezije.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz