Kultura YSLAJDER

PREDSTAVA “ROMEO I JULIJA” PONOVO PRED PUBLIKOM

Milan Kolak i Una Đelošević u predstavi "Romeo i Julija"

ZRENJANIN – U petak, 6. oktobra, u 20 časova, na repertoaru zrenjaninskog Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” naći će se predstava “Romeo i Julija”.

 

predstava romeo i julija
Milan Kolak i Una Đelošević u predstavi “Romeo i Julija”

 

Čuvena priča o Šekspirovim mladim junacima relativno je osavremenjena, a pri tom je zadržala uzvišeni duh kojim nas najpoznatiji renesansni pisac već 400 godina podseća koliko je ljubav snažna.

 

Predstava “Romeo i Julija”, u režiji Nikole Zavišića, puna je zdravog optimizma, poigrava se žanrovima, sadrži elemente drame, emotivnu ravnotežu i dramaturški sklad. Izbacivanjem delova teksta gde se prepričava radnja koja se prethodno odigrala pred publikom, kao i svođenjem poetskih momenata na minimum, kreirana je dinamična akciona komedija u kojoj su emocije iskrene i bliske sa današnjim moralnim poretkom.

 

Zahvaljujući šaljivom pristupu, kostimima, perikama koje junake čine sličnim junacima stripova, zbog brzog kretanja glumaca i uzbudljivih scenskih borbi, zbog kratkih i efektnih scena, scenografije koja podseća na igralište, zbog vedrih songova i neočekivanog završetka, ova predstava preporučljiva je svima koji na sat i po vremena žele da se prepuste turbulentnom mladalačkom duhu.

 

Glumačku ekipu čine: Jelena Šneblić Živković, Vesna Varićak, Ljubiša Milišić, Dragan Đorđević, Prvoslav Zakovski, Stefan Juanin, Daniel Kovačević, Miljan Vuković, Dejan Karlečik, Milan Kočalović, kao i dvoje gostujućih, mladih glumaca – Milan Kolak (Romeo) i Una Đelošević (Julija).

 

Cena karte je 300 dinara (za dve osobe).

Podeli članak
sinovoz
FAM