• PREDSTAVA „JE LI BILO KNEŽEVE VEČERE“

    ZRENJANIN – Pozorišna predstava „Je li bilo Kneževe večere“ u izvođenju ansambla Kamerne scene „Miroslav Antić“ iz Sente, biće odigrana u petak, 23. septembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. Predstava počinje u 20 časova a cena ulaznice je 100 dinara. Karte se prodaju od sutra na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 sati, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PREDSTAVA „JE LI BILO KNEŽEVE VEČERE“

    ZRENJANIN – Pozorišna predstava „Je li bilo Kneževe večere“ u izvođenju ansambla Kamerne scene „Miroslav Antić“ iz Sente, biće odigrana u petak, 23. septembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina.

    predstava-knezeva-vecera

    Predstava počinje u 20 časova a cena ulaznice je 100 dinara. Karte se prodaju od sutra na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 sati, kao i od 18 do 20 časova.

    Glumci iz Sente, članovi jednog od najreprezentativnijih amaterskih pozorišnih ansambala, ne samo u Vojvodini nego i Srbiji, u jubilarnoj  tridesetoj godini postojanja, hrabro se hvataju u koštac sa obavezama na daskama koje život znače. Prvi glumački ansambl senćanskih pozorišnih entuzijasta izveo je nedavno premijeru predstave “Je li bilo Kneževe večere” Vide Ognjenović, u režiji Dejana Cicmilovića.

    Vida Ognjenović nije krila iznenađenje činjenicom da se jedan amaterski ansambl uhvatio u koštac sa tako zahtevnim delom, a još više bila je fascinirana kvalitetom predstave. U tekstu autorka kazuje o nameri najvećih srpskih političara s kraja 19. veka da petstotu godišnjicu Kosovske bitke obeleže rekonstrukcijom priče o Kneževoj večeri, uzaludno tragajući za osobom koja će igrati Vuka Brankovića.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura