• Predsednik Pokrajinske vlade i ministar kulture obišli Muzej „Žeravica“

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević obišli su Muzej „Žeravica“ i Banatski kulturni centar u Novom Miloševu, saglasivši se da kultura ne stanuje samo u velikim gradovima, već i u manjim sredinama.   – Muzej „Žeravica“ i Banatski kulturni centar čine bogat kulturni život u Novom Miloševu i Pokrajinska […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Predsednik Pokrajinske vlade i ministar kulture obišli Muzej „Žeravica“

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević obišli su Muzej „Žeravica“ i Banatski kulturni centar u Novom Miloševu, saglasivši se da kultura ne stanuje samo u velikim gradovima, već i u manjim sredinama.

     

    – Muzej „Žeravica“ i Banatski kulturni centar čine bogat kulturni život u Novom Miloševu i Pokrajinska vlada će nastaviti da podržava njihove aktivnosti, kako bi kulturnu scenu u ovoj maloj sredini, održali i unapredili – rekao je Mirović.

     

    Foto: Pokrajinska vlada

     

    Ministar Vukosavljević je istakao da je tokom posete kulturnim ustanovama u Novom Miloševu razgovarano o modelima saradnje na izgradnji muzeja „Ranka Žeravice“ i nastavku podrške izdavaštvu Banatskog kulturnog centra.

     

    – Kulturna politika mora da se zasniva na principu decentralizacije i konkretni projekti, bazirani na velikom entuzijazmu pojedinaca organizovanih oko ideje unapređenja kulturne scene, i u budućnosti će imati podršku ministarstva – izjavio je Vukosavljević.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura