• PREDAVANJE O KULTURI MAJA NA TLU MEKSIKA

    ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana turističkih vodiča, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u sredu, 21. februara, u 19 časova, Udruženje turizmologa Zrenjanina organizuje predavanje pod nazivom „Kultura Maja na tlu Meksika“, koje će održati Marija Savin.     Na predavanju će biti reči o civilizaciji Maja na tlu Gvatemale, Belizea, Hondurasa i Meksika. Njihova kultura […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PREDAVANJE O KULTURI MAJA NA TLU MEKSIKA

    ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana turističkih vodiča, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u sredu, 21. februara, u 19 časova, Udruženje turizmologa Zrenjanina organizuje predavanje pod nazivom „Kultura Maja na tlu Meksika“, koje će održati Marija Savin.

     

    Kultura Maja na tlu Meksika

     

    Na predavanju će biti reči o civilizaciji Maja na tlu Gvatemale, Belizea, Hondurasa i Meksika. Njihova kultura smatra se jednom od najbriljantnijih otkrivenih do sada. Koristili su dva kalendara, lunarni i solarni, otkrili nulu u matematici, u gradnju piramida uneli su broj dana u godini, prolećnu i jesenju ravnodnevicu, otkrili su drvo iz kojeg se dobija žvakaća guma, prvi su počeli da primenjuju u ishrani čokoladu i kakao. Prve naseobine stvorili su u Gvatemali, u prašumi Peten, potom u Belizeu i Hondurasu, i svoj civilizacijski put završili su u Meksiku na poluostrvu Jukatan, o čemu će biti najviše reči.

     

    Glavni grad Meksiko Siti, jedan je od najnaseljenijih gradova sveta, a publika će moći da čuje i razne legende i priče, propratićene fotografijama, sa posebnim osvrtom na uništenje kulture Maja od strane španskih osvajača.

     

    Ulaz je besplatan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura