• PREDAVANJE: Animirani GIF i njegova primena u kulturi

    Predavanje nezavisne kustoskinje Sonje Jankov pod nazivom „Animirani GIF i njegova primena u kulturi“ biće održano u Salonu Savremene galerije Zrenjanin, u četvrtak, 19. aprila, s početkom u 18 časova.   Animirani GIF je besplatan, lako izvodlјiv i tehnički zanimlјiv format koji se beskrajno vrti i prirodno okruženje mu je internet, te je vidlјiv velikom broju nepredviđenih gledalaca. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PREDAVANJE: Animirani GIF i njegova primena u kulturi

    Predavanje nezavisne kustoskinje Sonje Jankov pod nazivom „Animirani GIF i njegova primena u kulturi“ biće održano u Salonu Savremene galerije Zrenjanin, u četvrtak, 19. aprila, s početkom u 18 časova.

     

    Animirani GIF je besplatan, lako izvodlјiv i tehnički zanimlјiv format koji se beskrajno vrti i prirodno okruženje mu je internet, te je vidlјiv velikom broju nepredviđenih gledalaca. Sve veći broj umetnika i arhitekata ga koristi u svojim prezentacijama, kao i institucije i portali koji se fokusiraju na kulturu. Kao specifičan vid vizuelne komunikacije, animirani GIF je jedan od najprisutnijih formata u elektronskoj komunikaciji.

     

    Predavanje ukratko prikazuje istoriju ovog formata, a potom analizira odabran korpus popularnih GIF-ova, kroz čiju analizu posetioci imaju priliku da se upoznaju sa načinima na koje može nastati GIF, kao i šta sve on može da sadrži.

     

    Drugi deo predavanja je prezentacija kustoskog projekta „GIF i arhitektura: vizuelna praksa kao kritika“.

     

    Sonja Jankov (1985, Novi Sad) je nezavisni kustos. Studirala je na Filozofskom fakultetu, usavršavala se u Centru za teoriju kulture i kritiku (Prag, Karlov univerzitet) i stekla zvanje master kulturologa na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura