• PRED PUBLIKOM 619 MINIJATURA

    Otvorena izložba radova Svetislava Ludoškog

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PRED PUBLIKOM 619 MINIJATURA

    ZRENJANIN – Izložba minijatura pod nazivom „Zastoj“, autora Svetislava Ludoškog, samostalnog likovnog umetnika iz Zrenjanina, otvorena je pre nekoliko dana u galerijskom prostoru ovdašnjeg Kulturnog centra. Publika će sve do 14. aprila imati priliku da pogleda 619 minijatura rađenih u tehnici ulje na kartonu, razvrstanih u 16 zasebnih celina.

    svetislav-ludoski

    – Nisam imao zadatu temu, minijature nekada podsećaju na pejzaž, nekada na određene figure. U pitanju je Vojvodina u širem smislu, dakle ravnica, prepoznatljivi vojvođanski detalji…  Dok sam radio ove minijature nisam ni razmišljao o tome da se dopadnu kritičarima ili običnoj publici, nisam čak ni gledao da imaju komercijalnu vrednost da bi se lako prodale. Jednostavno, nekada sam radio dva rada na dan, nekada nisam radio po nedelju dana, a katkad bi tokom prepodneva nastalo i 20 radova. Kako sam se osećao u određenom trenutku, tako su i nastajali radovi – izjavio je Ludoški na svečanom otvaranju izložbe, a tom prilikom nastupio je i gajdaš Vanja Ilijev, dok je umetnički opus Ludoškog predstavio Stanko Šajtinac.

    Ludoški je kazao da više ne bi radio izložbe malog formata, odnosno minijature dimenzija 3,5 puta 5 centimetara.

    – Radiću najverovatnije duplo veće, ali otom – potom. Kao autor moram da sakupim dovoljan broj radova koji, naravno, zadovoljavaju određene kriterijume, kako ne bi bili ispod mog proseka – istakao je Ludoški.

    svetislav-ludoski

    U pitanju je, inače, njegova sedamnaesta samostalna izložba. Od 2004. godine, od kada je profesionalni slikar, ovo je njegovo osmo predstavljanje zrenjaninskoj likovnoj publici. Ovaj umetnik najčešće radi ulje na platnu, međutim primenjuje i druge tehnike, uglavnom zbog učešća na izložbama i konkursima. Kaže da mu je najteže raditi akvarel, jer je najzahtevnija tehnika.

    Svetislav Ludoški je od 1996. do 2003. istaknuti član Udruženja likovnih amatera Zrenjanina (ULAZ), a od 2007. Udruženja likovnih umetnika Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura