• POZORIŠTE ZAVRŠAVA JEDNU USPEŠNU SEZONU

    Na jesen nas očekuje premijera predstave „Romeo i Julija“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Narodno pozorište „Toša Jovanović“ saopštilo je da u utorak, 21. juna, završava jednu uspešnu pozorišnu sezonu omiljenom komedijom zrenjaninske publike – „Večera budala“, rađenom po tekstu Fransisa Vebera, u režiji Olivere Đorđević, koja će biti izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra od 20 časova.

    pozoriste-predstava

    „Pozorišna sala je zbog oštećenja ornamentike privremeno zatvorena za publiku od 13. maja, ali se u našem teatru i dalje vredno radi“, poručuju iz Narodnog pozorišta i pozivaju Zrenjanince da isprate poslednju predstavu u ovoj sezoni.

    Inače, rad na predstavi „Romeo i Julija“ uveliko je počeo, a premijera nas očekuje 15. oktobra.

    Takođe, NP „Toša Jovanović“ je ove sezone bilo na više festivala a, između ostalog, na Festivalu duodrame u Topoli predstavi „Ona“ pripale su nagrade za najbolju predstavu i glumice po oceni stručnog žirija, Andrija Poša je nagrađen za glumu u predstavi „Veliki dobroćudni džin“, dok je na Susretu profesionalnih pozorišta lutaka Srbije „Zec, kornjača i kompanija“ dobila nagradu za negovanje pozorišta senki.

    „Prs’o“ je izveden na Danima komedije u Jagodini i tamo je nagrada „Nikola Milić“ uručena Jovanu Toračkom za najbolju epizodu, „Plavi Petar“ i „Čovek je čovek“ (obe epizode) prikazane su na 66. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, gde su uručene nagrade Blagovesti Vasilevoj za najbolje lutke i Ivanu Đorđeviću za najboljeg mladog glumca, dok je predstava „Imanje i nemanje“ odigrana na festivalu „Strih“ u Čukarici i tom prilikom je nagrada „Milan Srdoč“ otišla u ruke Jovana Toračkog, koji je proglašen za najboljeg glumca.

    „Do jeseni, otvorene pozorišne sale, premijere „Romea i Julije“, izložbe o pozorištu i proslave jubileja, srdačno vas pozdravljamo“, poručuju iz Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura