• „Portreti sećanja“ u Muzeju

    Nikad prikazivane fotografije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – U zrenjaninskom Narodnom muzeju ove nedelje će biti otvorena izložba “Portreti i sećanja”, koja prikazuje hiljadu fotografija članova Jevrejske zajednice Srbije iz perioda pre Holokausta.

    Portreti secanjaFotografije su prikupljenje u okviru inicijative Saveza jevrejskih opština Srbija da se oformi digitalna baza fotografija Jevrejske zajednice Srbije iz perioda pre Holokausta, i zabeleže sećanja preživelih Holokausta o životima ljudi koji su snimljeni na tim fotografijama.

    Prikupljene su iz porodičnih albuma preživelih i arhiva Jevrejskog istorijskog muzeja i ovo će biti prvi put da se prikazuju u javnosti. Nekoliko godina nakon što su ove fotografije snimljene, nacisti i njihovi saradnici pokušaće da ubiju sve Jevreje u Srbiji.

    Organizator ove izložbe, Savez jevrejskih opština Srbije, istakao je da se nada  da će uz pomoć ove izložbe uspeti da mladim generacijama prenese znanje o prošlosti, kako buduće generacije nikada više ne bi prošle kroz stradanja i patnje žrtava Holokausta.

    Otvaranje izložbe najavljeno je za 9. april u Malom salonu Narodnog muzeja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura