• Portalu Zrenjaninski uručena zahvalnica u rezidenciji Kraljevine Norveške!

    U rezidenciji Kraljevine Norveške, u beogradskom naselju Dedinje, u subotu je održana svečanost povodom završetka pete po redu kampanje Kultura na DAR, koju sprovodi Društvo za akademski razvoj.     U srcu senovitog Dedinja, među najlepšim vilama Beograda, u jednoj od njih uručene su nagrade autorima filmova i fotografija koji su pobedili na ovogodišnjem konkursu, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Portalu Zrenjaninski uručena zahvalnica u rezidenciji Kraljevine Norveške!

    U rezidenciji Kraljevine Norveške, u beogradskom naselju Dedinje, u subotu je održana svečanost povodom završetka pete po redu kampanje Kultura na DAR, koju sprovodi Društvo za akademski razvoj.

     

    rezidencija Kraljevine Norveške
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    U srcu senovitog Dedinja, među najlepšim vilama Beograda, u jednoj od njih uručene su nagrade autorima filmova i fotografija koji su pobedili na ovogodišnjem konkursu, kao i zahvalnice darodavcima i prijateljima jedinstvene kampanje za očuvanje i promociju kulturne baštine Srbije. Druženje u Beogradu obeležio je i koktel koji je za zvanice priređen u prelepom dvorištu luksuzne rezidencije.

     

    Dedinje
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Prisutnima su se obratili koordinatorka kampanje Alisa Kockar i pomoćnik koordinatorke Milan Simonović, a goste je pozdravila i otpravnica poslova u Ambasadi Norveške u Beogradu, prenoseći pozdrave ambasadora koji je, zbog obaveza, bio sprečen da dođe, iako je imao želju da lično prisustvuje ovom događaju.

     

    Kultura na DAR
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Alisa Kockar je kazala da je peta sezona najmasovnije kampanje za promociju kulturne baštine u Srbiji oborila rekord postavljen u prethodnoj sezoni po broju pristiglih radova iz oblasti filma. Tako je stručni žiri bio stavljen na „slatke muke“, jer je morao da izabere po jedan najbolji film iz svake kategorije u konkurenciji od ukupno 51 filma. Kada je reč o fotografijama, prihvaćeno je ukupno 148 radova. Najmlađi učesnik ima tek 10 godina, dok najstariji ima 58.

     

    Kultura na DAR
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Kao što je portal zrenjaninski.com već pisao, stručni žiri pete po redu kampanje „Kultura na DAR“, koji se sastao u prostorijama Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu, a koji je bio u sastavu Aleksandar Tešić, Bojana Ibrajter Gazibara, Bojana Plemić, Branimir Gajić, Dejan Ristić, Mirjana Varničić i Slavomir Kišfalubac, izabrao je najbolje radove u svim kategorijama. I u oblasti filmova, i među fotografijama, nagrađena su po tri rada, i to u kategorijama „Mesta“, „Ljudi“ i „Događaji“.

     

    Kultura na DAR
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    U kategoriji filmova nagrađeni su „Zaboravljeni divovi ravnice“ autorke Tatjane Romanov, „Čegarski bol“ autora Miroslava Mitića i Ivana Mančića i „Sećanje na 21. oktobar“ autora Igora Jovanovića. U kategoriji fotografija nagrađeni su „Međ šljivama Srbija – baština nekulture“ autora Stefana Lazarevića, „Srpski seljak na Zlataru“ autora Nenada Ostojića i „Kosidba na Rajcu“ autora Ivana Mančića.

     

    portal Zrenjaninski
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Istog dana završeno je i glasanje za najpopularnije delo. Publika je nedvosmisleno pokazala koje delo zaslužuje da ove godine ponese epitet najpopularnijeg, a za razliku od prošle sezone kada su publika i stručni žiri bili usaglašeni, ove sezone to nije bio slučaj. Najpopularnije delo pete sezone „Kulture na DAR“ je „150 godina postojanja Resavske biblioteke“, čiji je autor Stefan Lazarević.

     

    Zahvalnica za podršku kampanji
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Zahvalnica za podršku kampanji uručena je portalu zrenjaninski.com, koju je, u ime naše redakcije, primio Slavko Surla, direktor agencije ZIPortal, koja je i izdavač najčitanijeg informativnog portala u srednjem Banatu. Tako se naš portal našao u društvu Ambasade Norveške u Beogradu, Beogradske filharmonije, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Narodnog muzeja u Beogradu, Kolarčeve zadužbine i drugih koji su podržali kampanju „Kultura na DAR“, a kojima su takođe uručene zahvalnice.

     

    Društvo za akademski razvoj je 2013. godine pokrenulo kampanju za očuvanje i promociju kulturne baštine u Srbiji. Cilj kampanje je očuvanje vrednosti i produžetak veka trajanja kulturnog dobra kroz njegovu promociju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura