• POMOZIMO NAŠEM HORU DA ODE NA TAKMIČENJE U BRATISLAVU

    To možemo učiniti odlaskom na sutrašnji koncert

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – U petak, 8. jula, u atrijumu Pozorišnog kluba, pevači Mešovitog omladinskog hora Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina organizuju koncert. Svrha ovog koncerta je prikupljanje dela sredstava za troškove puta hora na takmičenje koje se održava u Bratislavi.

    hor

    – Naš hor dobro je poznat našim sugrađanima, jer uspešno učestvuje u kulturnom životu grada, koncertira i takmiči se već 11 godina na takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu i za to vreme osvojio je ukupno 33 nagrade, od kojih su 26 prvih. Hor broji 51 člana, uzrasta od 15 do 19 godina, i jedini je ove vrste u Srednjobanatskom okrugu. Hor je planirao da ove godine učestvuje na 2. Internacionalnom omladinskom muzičkom festivalu koji se održava u Bratislavi od 24. do 27. jula i koji je takmičarskog karaktera, u kategoriji „music theatre“, u kojoj osim što pevamo, uz svaku numeru izvodimo i određenu koreografiju, pa je naš nastup vrlo atraktivan – objašnjava za portal zrenjaninski.com dirigentkinja Zorica Kozlovački. 

    Program za ovo takmičenje vredno je pripreman cele školske godine i Zrenjaninci su spremni za takmičenje. Ovo je ujedno i prilika da usavrše svoje znanje, jer je u okviru organizacije takmičenja predviđeno da učestvuju na horskim radionicama sa ostalim horovima, koje drže poznati stručnjaci.

    – Želja nam je da čujemo repertoar ostalih horova, družimo se i uspešno predstavimo naš hor, školu i grad Zrenjanin, napredujemo i budemo još bolji. Sami smo prikupili sredstva za uplatu kotizacije i smeštaja hora na takmičenju, a nedostaju nam sredstva za put. Svrha ovog koncerta je prikupljanje dela sredstava za troškove puta hora, a ujedno i podrška ljudima dobre volje iz uprave Grada koji traže način da nam obezbede sredstva. Koncert će se održati u opuštenoj atmosferi a nastupiće „Profesionalni amateri“, „Sestre dobrih muzičara“, mešoviti hor „Pannonica“ i gosti solisti. Zahvaljujemo se Pozorišnom klubu koji nam je omogućio da se koncert izvede u njihovom prostoru i organizaciji. Ulaz je dobrovoljni prilog i svaka pomoć i podrška nam je dobrodošla – izjavila je Zorica Kozlovački.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura