• POKLANJAMO KNJIGU „ANDRIĆEVA LESTVICA UŽASA“

    Portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ove subote vam poklanjaju knjigu „Andrićeva lestvica užasa“ autora Svetislava Basare. Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom „javno“ (public). Imena dvoje dobitnika objavićemo sutra na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    POKLANJAMO KNJIGU „ANDRIĆEVA LESTVICA UŽASA“

    andriceva-lestvica-uzasaPortal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ove subote vam poklanjaju knjigu „Andrićeva lestvica užasa“ autora Svetislava Basare.

    Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom „javno“ (public). Imena dvoje dobitnika objavićemo sutra na našoj Fejsbuk stranici.

    Kaloperović, glavni junak novog Basarinog romana „Andrićeva lestvica užasa“, polazeći iz Beograda u Zagreb na promociju svoje knjige, svraća kod prijatelja, ali susret dva stara znanca pretvara se u ovoj paraboli balkanskog mentaliteta u neobuzdan i bespoštedan dijalog, uz temeljno seciranje svih lokalnih nacionalnih svetinja i mitova pod aurom borbene gluposti, primitivizma i iskvarenosti.

    Kako na sopstvenom, tako i na primeru Ive Andrića koga Balkanci i svojataju i odbacuju kad im se prohte, dva prijatelja će svojim komentarima čitaoce opet nasmejati do suza i istovremeno im priuštiti grotesknu viziju ovdašnjih naravi.

    Istim stilskim sredstvima i književnim postupkom Basara proširuje ciklus romana, jedinstven u savremenoj srpskoj književnosti, kojim se duhovito i britko obračunava kako sa srpskom mitomanijom, na fenomenološkom planu, tako i sa okovima postmodernih književnih trendova, na unutrašnjem, stvaralačkom planu.

    Svetislav Basara (1953, Bajina Bašta), romansijer, pripovedač i dramski pisac. Autor je više od trideset knjiga – romana, zbirki pripovedaka, drama i eseja. Bio je ambasador Srbije na Kipru 2001–2005. godine.

    Knjigu „Andrićeva lestvica užasa“ možete naći u prodaji u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs Knjižara „Laguna“ nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura