Kultura Vesti Zrenjanin

Počinje još jedna „Pesnička štafeta“, ove godine je vodi Vladimir Andrić

pesnička štafeta

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ je najavila da će se od 25. marta do 5. aprila održati 45. po redu manifestacija za decu „Pesnička štafeta“.

 

Ovogodišnju „Štafetu“ vodiće Vladimir Andrić, pisac, dramaturg i reditelj. On će sa zrenjaninskim bibliotekarima obići 60 škola na području srednjeg Banata i opštine Titel.

 

Najbolji pesnički radovi osnovaca biće nagrađeni na velikoj završnoj svečanosti manifestacije „Pesnička štafeta“ koja će se održati 11. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina.

 

Vladimir Andrić, rođen 1944. godine, književnik, reditelj, dramaturg i urednik, četiri decenije stvarao je na Televiziji Beograd. Tvorac je antologijskih TV serijala „Laku noć, deco“ i „Pustolov“. Dobitnik je i velikog broja nagrada za režiju i dečju književnost.

 

Objavio je četrnaest knjiga proze i poezije. Zrenjaninska biblioteka je, povodom ovogodišnje manifestacije, objavila knjigu Vladimira Andrića „Savršen darmar“ koju je ilustrovala Ana Petrović.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM