Kultura Vesti Zrenjanin

Pobednik konkursa „30×30“ Marko Vukša izlaže radove u muzeju

marko vukša

Izložba skulptura čiji je autor Marko Vukša, dobitnik prve nagrade Međunarodnog likovnog salona „30×30“, biće postavljena u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin od 20. jula do 12. avgusta.

 

Radovi sa izložbe pružaju uvid u autorov rad od 2007. do 2020. godine. U okviru postavke biće izloženo desetak skulptura urađenih u tehnici – drvo, kamen i terakota.

 

Izložbu radova Marka Vukše organizuje Kulturni centar Zrenjanina, u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin.

 

Pročitajte još: Pesnikinja iz Zrenjanina Dragica Stojanović dobitnica „Bešenovske povelje“

 

Kulturni centar već 14 godina, u saradnji sa Milutinom Mićićem, raspisuje Likovni konkurs „30×30“, nakon kog se održava istoimeni likovni salon i predstavljaju likovni umetnici, dobitnici nagrada.

 

Marko Vukša je rođen 1977. u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2001. godine. Pohađao je  majstorske radionice kod Koste Bogdanovića. Od 2016. radi kao docent na Fakultetu primenjih umetnosti u Beogradu na predmetu Primenjeno vajarstvo.

 

Marko Vukša je do sada izlagao na 19 samostalnih izložbi, a njegove 33 skulpture se nalaze u javnim prostorima. Izlagao je i na 170 kolektivnih izložbi i bijenala u više zemalja. Dobitnik je 15 nagrada i pohvala za skulpturu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM