Kultura Vesti Zrenjanin

PLES POD ZVEZDAMA: Umetnica Jasmina Ilić predstavlja svoje radove

jasmina ilić

Likovna umetnica Jasmina Ilić predstaviće svoje radove na izložbi pod nazivom “Ples pod zvezdama”. Izložba će biti otvorena u petak, 22. marta, u  19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina, i trajaće do 4. aprila.

 

Publici će biti predstavljen serijal radova koji objedinjuje autorkina lična interesovanja za drevnim učenjem metafizike po kojem je sve nastalo od iste materije bez obzira da li se nalazi oko nas, u nama ili u svemiru. U rapsodiji boja dubokog svemira pred našim očima “plešu zvezde” na isti način kao što i ljudi plešu sledeći iste pokrete, iste zakone i oblike.

 

Jasmina Ilić je rođena 1965. u Jagodini. Prvu godinu studija slikarstva završila je 2000. godine na Likovnoj akademiji u Firenci u klasi prof. Bimbi Adriana. Iste godine prešla je u Rim i nastavila studije na rimskoj Likovnoj akademiji. Diplomirala je slikarstvo 2003. godine kao najbolji student u klasi prof. Volo Andrea.

 

Učestvovala je na izložbama u Srbiji, Švajcarskoj, Italiji, Rumuniji, Grčkoj, SAD, Velikoj Britaniji… Dobitnica je nekoliko nagrada. Članica je ULUS-a i u statusu je slobodnog umetnika. Živi i stvara na Liparu pored Jagodine.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM