• PIKNIK U KLASICIZMU: Koncert ansambla „Beogradski barok“

    Koncert „Piknik u klasicizmu“ ansambla „Beogradski barok“ biće održan u ponedeljak, 10. decembra, u Baroknoj sali Gradske kuće.   Ansambl će izvesti kamernu muziku Mocarta, Štamica i Betovena na istorijskim instrumentima pod umetničkim vođstvom Karoline Beter (travesto flauta).   Umetnici će na kopijama istorijskih instrumenata izvesti program koji čine izabrane kompozicije kamerne muzike iz druge […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PIKNIK U KLASICIZMU: Koncert ansambla „Beogradski barok“

    Koncert „Piknik u klasicizmu“ ansambla „Beogradski barok“ biće održan u ponedeljak, 10. decembra, u Baroknoj sali Gradske kuće.

     

    Ansambl će izvesti kamernu muziku Mocarta, Štamica i Betovena na istorijskim instrumentima pod umetničkim vođstvom Karoline Beter (travesto flauta).

     

    Umetnici će na kopijama istorijskih instrumenata izvesti program koji čine izabrane kompozicije kamerne muzike iz druge polovine 18. veka. Ovaj specifičan žanr kućnog muziciranja u malim sastavima bio je izuzetno popularan u 18. i 19. veku, a u pitanju su prava remek-dela Mocarta, Štamica i Betovena koja se kod nas retko izvode ili publika do sada nije imala prilike da ih čuje. Umetnički vođa programa je nemačko-srpska umetnica Karolina Beter koja je specijalista za izvođenje muzike na istorijskim flautama.

     

    Koncert počinje u 19 časova, a ulaz je besplatan. Koncert se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura